Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Španieli sa na Hopmanovom pohári predstavia s duom Alcaraz - Badosová

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Majstrovstvá sveta miešaných družstiev sa do kalendára vracajú po štvorročnej odmlke.

Nice 28. februára (TASR) - Španielsky tenista Carlos Alcaraz sa na tohtoročnom Hopmanovom pohári vo francúzskom Nice (19.-23. júla) predstaví po boku Pauly Badosovej. Majstrovstvá sveta miešaných družstiev sa do kalendára vracajú po štvorročnej odmlke, informovala AFP.

Španieli budú patriť k najväčším favoritom na zisk titulu. Alcaraz je dvojka rebríčka ATP, Badosovej v najnovšom vydaní WTA rankingu patrila 22. priečka. Francúzi nastúpia s duom Richard Gasquet, Alize Cornetová. Švajčiarsko bude reprezentovať dvojica Belinda Benčičová, Leandro Riedi. Zloženie ďalších troch družstiev oznámia organizátori v najbližších týždňoch.

V rokoch 1989-2019 sa konal Hopmanov pohár v austrálskom Perthe. Trikrát v ére samostatnosti sa zo zisku diamantových loptičiek tešili slovenskí tenisti. V roku 1998 triumfovali v Perthe Karina Habšudová s Karolom Kučerom, v januári 2005 Daniela Hantuchová s Dominikom Hrbatým. Dlhoročný líder daviscupového tímu sa zapísal na listinu víťazov Hopmanovho pohára aj v roku 2009 po boku Dominiky Cibulkovej.