Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Španielov trápia zranenia, Enriquemu chýba deväť hráčov

Na snímke španielsky reprezentačný futbalový tréner Luis Enrique počas oficiálneho predstavenia v Las Rozas neďaleko Madridu 27. novembra 2019. FOTO TASR/AP Foto: TASR

Španieli si s určitosťou vybojujú účasť na MS v Katare, ak v oboch zápasoch zvíťazia. Remíza proti Grécku im zaručí minimálne druhé miesto v skupine, čím by sa prebojovali do baráže.

Madrid 10. novembra (TASR) - Futbalisti Španielska vstúpia do rozhodujúcich zápasov kvalifikácie MS 2022 proti Grécku a Švédsku bez niektorých kľúčových hráčov. Tréner Luis Enrique nemá na štvrtkový a nedeľný zápas k dispozícii až deväť hráčov pre zranenia.

Medzi nimi sú Pedri Gonzalez, Ferran Torres a Marcos Llorente, ktorí pred pár mesiacmi pomohli Španielsku dostať sa do semifinále EURO. Z kádra z ME 2020 chýbajú aj Gerard Moreno, Mikel Oyarzabal a Eric Garcia. Garcia z FC Barcelona sa zranil počas zápasu v španielskej lige, rovnako ako mladý útočník Ansu Fati. Zranenie utrpel aj ďalší hráč, ktorý bol v pôvodnej nominácii - Yeremi Pino. Enrique však môže počítať s niekoľkými futbalistami, ktorí sa zotavili z nedávnych zranení, vrátane Paua Torresa, Joseho Luisa Gaya, Jordiho Albu, Alvara Moratu a Daniho Olma.

Španieli si s určitosťou vybojujú účasť na MS v Katare, ak v oboch zápasoch zvíťazia. Remíza proti Grécku im zaručí minimálne druhé miesto v skupine, čím by sa prebojovali do baráže. Ak by vo štvrtok Švédi zdolali Gruzínsko a Španieli by s Grékmi remizovali, tak by skupinu vyhrali severania. Španielsko nechýbalo na MS od roku 1978, pričom svoj jediný titul získalo v roku 2010 v Juhoafrickej republike. Naposledy ho v osemfinále MS 2018 vyradilo hostiteľské Rusko.