Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Španielska futbalová federácia sa postavila proti Barcelone

Na archívnej snímke prezident FC Barcelona Joan Laporta. Foto: TASR/AP

Prezident FC Barcelona Joan Laporta uviedol, že jeho klub sa stal obeťou kampane, ktorej cieľom je poškodiť jeho česť.

Madrid 16. marca (TASR) - Španielska futbalová federácia (RFEF) sa pridala k dlhému zoznamu subjektov, ktoré sa rozhodli podniknúť právne kroky proti FC Barcelona v korupčnej kauze. Prokurátori minulý týždeň oficiálne obvinili katalánsky klub z údajnej korupcie, podvodného hospodárenia a falšovania dokumentácie v súvislosti s miliónovými platbami podpredsedovi španielskej rozhodcovskej komisie.

Španielska futbalová federácia vo štvrtok uviedla, že poslala správu Európskej futbalovej únii (UEFA) o tom, prečo postupuje kroky proti Barcelone. Zároveň vyzvala na zníženie napätia vo svete futbalu: "Toto nie je prospešné. Spravodlivosť si vyžaduje čas a údajné nezákonné konanie sa musí dokázať."

Sudca nariadil vyšetrovanie obvinení a prípadom sa zaoberajú prokurátori špecializujúci sa na boj proti korupcii. Proti klubu sa postavila aj španielska vláda, liga aj niekoľko klubov vrátane Realu Madrid. Prezident FC Barcelona Joan Laporta uviedol, že jeho klub sa stal obeťou kampane, ktorej cieľom je poškodiť jeho česť.

Prokurátori v súdnych dokumentoch, s ktorými sa oboznámila agentúra AP uviedli, že platby klubu v rokoch 2001 až 2018 dosiahli celkovú sumu 7,3 milióna eur. Dodali, že toto množstvo nebolo odôvodnené, pretože nebolo predpokladané v stanovách klubu ani schválené valným zhromaždením.