Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Španielska polícia zadržala Alvesa za údajne sexuálne napadnutie

Dani Alves, archívna snímka. Foto: TASR/AP

K skutku malo dôjsť 31. decembra v nočnom klube v katalánskej metropole. Bývalý hráč Barcelony pôsobí od leta v mexickom klube UNAM Pumas.

Madrid 20. januára (TASR) - Brazílskeho futbalistu Daniho Alvesa zadržala v piatok španielska polícia za údajné sexuálne napadnutie ženy v Barcelone. K skutku malo dôjsť 31. decembra v nočnom klube v katalánskej metropole. Bývalý hráč Barcelony pôsobil od leta v mexickom klube UNAM Pumas, ktorý s ním po medializácii škandálu ukončil spoluprácu. Informácie priniesla agentúra AP.

Alves predstúpil pred sudcu, ktorý po niekoľkohodinovom vypočúvaní súhlasil s návrhom prokurátora a odmietol ho prepustiť na kauciu. Sexuálne napadnutie má v španielskom trestnom poriadku široký rozsah, môže znamenať všetko od sexuálneho obťažovania až po znásilnenie. Tamojšia polícia neuviedla k prípadu žiadne ďalšie podrobnosti, podľa AFP sa však mala žena sťažovať na nevhodné dotyky zo strany futbalistu na intímnych miestach. Alves pre španielsku televíziu Antena 3 potvrdil, že v spomínanom nočnom klube bol, ale údajnú obeť napadnutia podľa vlastných slov nikdy nevidel.

"Bol som tam s viacerými ľuďmi a zabávali sme sa. Všetci vedia, že rád tancujem, ale nepotrebujem počas toho obťažovať ostatných," uviedol pre agentúru AFP obranca, ktorý bol v Španielsku na dovolenke. Barcelonská prokuratúra začala vyšetrovanie už začiatkom tohto mesiaca.

Tridsaťdeväťročný obranca pôsobil v Barcelone v rokoch 2008-2016 i v sezóne 2021/22. Počas svojej úspešnej kariéry obliekal aj dresy FC Sevilla, Juventusu Turín, Paríža Saint-Germain či brazílskych tímov Esporte Clube Bahia a FC Sao Paulo. S Barcou triumfoval trikrát v Lige majstrov a so Sevillou má na konte dve víťazstva v niekdajšom Pohári UEFA. V španielskej lige získal šesť titulov s Barcou, dva pridal s PSG v Ligue 1 a s Juventusom triumfoval raz v lige na Apeninskom polostrove. V brazílskej reprezentácii odohral 126 stretnutí a dvakrát s ňou získal titul na Copa America.