Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Španielske kluby smú od pondelka začať so skupinovými tréningami

Ilustračné foto Foto: TASR/Jozef Ďurník

Španielska vláda postupne uvoľňuje opatrenia proti šíreniu nákazy, v každom regióne však postupuje osobitne.

Madrid 17. mája (TASR) - Španielske futbalové kluby smú od pondelka začať s tímovými tréningami. Dosiaľ sa mohli hráči pripravovať iba individuálne, po uvoľnení protiepidemiologických opatrení im povolili tréningy v menších skupinách. Týka sa to aj madridských a barcelonským klubov, hoci v mestách stále platia najprísnejšie nariadenia. Informovala o tom agentúra AP.

Španielska vláda postupne uvoľňuje opatrenia proti šíreniu nákazy, v každom regióne však postupuje osobitne. Na základe toho vypracovalo vedenie La Ligy usmernenia pre jednotlivé kluby. V menej zasiahnutých regiónoch môže spoločne trénovať najviac štrnásť hráčov a tréningové centrá smú otvoriť na 50 percent. V rizikovejších oblastiach je limit stanovený na desať hráčov a 30-percentné otvorenie zariadení.

V ďalšej fáze sa počíta s úplným povolením tréningového procesu, dátum však zatiaľ nestanovili. V Španielsku by chceli obnoviť sezónu La Ligy 12. júna. Prerušená pre pandémiu koronavírusu je od polovice marca. V krajine evidovali v nedeľu ráno 276,505 prípadov ochorenia COVID-19 a 27,563 úmrtí.