Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Španielske médiá špekulujú o menách Koemanových nástupcov v Barcelone

Na snímke tréner Barcelony Ronald Koeman. Foto: TASR/AP

Päťdesiatosemročný Koeman sa dva dni po domácej ligovej remíze 1:1 s Granadou postaral o pozornosť.

Barcelona 23. septembra (TASR) - Holandského trénera Ronalda Koemana by vo futbalovom klube FC Barcelona mohli vymeniť bývalí hráči Kataláncov Xavi Hernandez či Thierry Henry. Špekulujú o tom španielske médiá.

Päťdesiatosemročný Koeman sa dva dni po domácej ligovej remíze 1:1 s Granadou postaral o pozornosť. Holanďan sa na tlačovej konferencii pred štvrtkovým stretnutím s Cadizom obmedzil na prečítanie vyhlásenia a nepripustil otázky novinárov. Barcelona je po štyroch kolách nového ročníka najvyššej súťaže na ôsmom mieste a v Lige majstrov sa po domácej prehre s Bayernom v základnej E-skupine dostala pod silný tlak.

Periodikum Mundo Deportivo tak prišlo so špekuláciou, že nástupcom súčasného trénera by sa mohol stať 41-ročný Xavi, ktorý momentálne vedie katarský Al-Sadd Sport Club. Bývalý španielsky reprezentant je ikonou "Barcy", dres ktorej obliekal 24 rokov. Denník Marca zasa prišiel s informáciou, že Koemana by mohli nahradiť Henry či Španiel Robert Martinez, ktorý momentálne vedie belgickú reprezentáciu. Informovala agentúra DPA.