Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Španielsky súd potvrdil trojzápasový trest pre Lewandowského

Futbalista Barcelony Robert Lewandowski. Foto: TASR - AP

Španielsky správny súd pre šport teraz rozhodol v neprospech Lewandowského a ten tak okrem duelu s Atleticom vynechá aj ligové stretnutia s Getafe a Gironou.

Barcelona 4. januára (TASR) - Španielsky správny súd pre šport v stredu potvrdil trojzápasový trest pre Roberta Lewandowského. Útočník FC Barcelona tak nenastúpi v nedeľňajšom šlágri s Atleticom Madrid.

Poľský kanonier dostal v októbrovom dueli La Ligy s Osasunou (2:1) červenú kartu a následne ho suspendovali na tri zápasy. Rozhodca ho vylúčil v prvom polčase a Lewandowski sa mal pri odchode do kabíny s neúctou správať voči arbitrovi, za čo dostal dodatočný disciplinárny trest.

Barcelona sa však odvolala a súd v Madride vydal preventívne opatrenie proti suspendácii hráča, ktorú uvalil Športový arbitrážny súd, kým sa celý proces neuzavrie. Lewandowski tak mohol nastúpiť v sobotňajšom mestskom derby s Espanyolom (1:1). Poľský kanonier mal prsty v prvom góle svojho tímu, ktorý vsietil Marcos Alonso. To sa nepáčilo Espanyolu a voči verdiktu podal sťažnosť.

Španielsky správny súd pre šport teraz rozhodol v neprospech Lewandowského a ten tak okrem duelu s Atleticom vynechá aj ligové stretnutia s Getafe a Gironou. Môže však štartovať v budúcotýždňových dueloch španielskeho Superpohára, informovala agentúra AP.