Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Španielsky Superpohár získal Real Madrid už jedenástykrát

Futbalisti Realu Madrid pózujú s trofejou Španielskeho superpohára po nedeľňajšom finále v saudskoarabskej Džidde 13. januára 2020. Real zdolal Atletico Madrid 4:1 v rozstrele z 11 m, keď sa v riadnom hracom čase aj predĺžení skončil duel bez gólov. Foto: TASR/AP

V zápase mali oba tímy šance streliť rozhodujúci gól, ale strelci sa nepresadili, resp. obaja brankári svojich spoluhráčov zachránili.

Džidda 12. januára (TASR) - Futbalisti Realu Madrid získali Španielsky superpohár. V nedeľnom finále v saudskoarabskej Džidde zdolali Atletico Madrid 4:1 v rozstrele z 11 m, keď sa v riadnom hracom čase aj predĺžení skončil duel bez gólov.

V zápase mali oba tímy šance streliť rozhodujúci gól, ale strelci sa nepresadili, resp. obaja brankári svojich spoluhráčov zachránili. V predĺžení sa blysol Slovinec Jan Oblak z Atletica pri zakončení Luku Modriča aj následnej dorážke Mariana. V závere prišiel Real o vylúčeného uruguajského stredopoliara Federica Valverdeho, ktorý za cenu červenej karty zozadu fauloval unikajúceho Alvara Moratu.

Duel dospel do rozstrelu, v prvej sérii nepremenil za Atletico Saul Niguez a v druhej Thomas Partey, na strane "bieleho baletu" uspeli všetci strelci. Real tak získal túto trofej už jedenástykrát. "Vedeli sme, že to bude náročné, ale verili sme v náš úspech. Dreli sme až do konca a dosiahli veľké víťazstvo," povedal na webe Realu tréner Zinedine Zidane.

Atletico Madrid nedokázalo nadviazať na úspešné semifinále, v ktorom vyradilo FC Barcelona. Diego Simeone však vyzdvihol svojich zverencov: "Môžme byť na seba hrdí. Hrali sme proti dvom najlepším tímom na svete v priebehu troch dní a podali sme dobré výkony."

Finále:

Real Madrid - Atletico Madrid 0:0 pp, 4:1 rozstrel z 11 m

ČK: 115. Valverde (Real)