Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Sparta Praha začala prípravu aj s Hanckom: Klub rokuje s Fiorentinou

Dávid Hancko, archívna snímka. Foto: TASR Pavel Neubauer

Na prvom tréningu chýbala opora Guélor Kanga. Gabonský stredopoliar dostal síce od klubu návrh nového kontraktu, s podpisom však váha.

Praha 24. júla (TASR) - Futbalisti Sparty Praha odštartovali v piatok prípravu na novú sezónu aj s trojicou slovenských futbalistov. Okrem brankára Dominika Holeca a obrancu Lukáša Štetinu nechýbal ani Dávid Hancko, ktorý je kmeňový hráč Fiorentiny a jeho hosťovanie sa skončí na konci júla.

"Klub naďalej rokuje s Fiorentinou o možnostiach, pri ktorých by obranca mohol zotrvať v drese Sparty," citoval portál idnes.cz zo stanoviska Sparty. Tá má mimoriadny záujem o jeho trvalý prestup, ale keďže taliansky klub ešte dohráva sezónu, rokovania sú podľa českých médií zdĺhavé.

"Hráči A-mužstva a členovia realizačného tímu sa deň pred začiatkom prípravy podrobili testovaniu na prítomnosť vírusu COVID-19 v organizme. Testy u všetkých testovaných osôb mali negatívny výsledok," uviedla Sparta na svojej oficiálnej stránke.

Na prvom tréningu chýbala opora Guélor Kanga. Gabonský stredopoliar dostal síce od klubu návrh nového kontraktu, s podpisom však váha. Nedostavila sa ani posila z Bulharska Martin Minčev, 19-ročnému útočníkovi skomplikovali cestu do Prahy obmedzenia v leteckej doprave.