Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Sparta Praha získala na hosťovanie Jankta z Getafe

Futbalista Sparty Praha Lukáš Juliš (uprostred) sa teší so spoluhráčmi po strelení gólu. Foto: TASR/AP

V drese Getafe pôsobil od roku 2021, pričom odohral 15 zápasov. Na začiatku angažmánu v španielsku si natrhol lýtkový sval a vynechal takmer všetky jesenné zápasy.

Praha 10. augusta (TASR) - Futbalová Sparta Praha angažovala Jakuba Jankta zo španielskeho Getafe CF. Český reprezentant prichádza na Letnú na ročné hosťovanie, súčasťou dohody ja aj opcia na trvalý prestup.

"Rudí" získali 26-ročného stredopoliara zadarmo, pričom budú uhrádzať len jeho plat, ktorý je výrazne nižší ako bol v Španielsku. Jankto už v pondelok absolvoval lekársku prehliadku a v utorok doladil s pražským klubom posledné detaily. V strede poľa by mal nahradiť slovenského legionára Lukáša Haraslína, ktorý sa zranil v prvom súťažnom zápase proti Libercu.

V drese Getafe pôsobil od roku 2021, pričom odohral 15 zápasov. Na začiatku angažmánu v španielsku si natrhol lýtkový sval a vynechal takmer všetky jesenné zápasy. Po zotavení nedokázal nájsť formu a do zápasov naskakoval iba z lavičky náhradníkov. Za český Národný tím odohral 45 zápasov, v ktorých vsietil 4 góly a pridal 13 asistencií.

"Jakub k nám prišiel, aby posilnil mužstvo a aby mal tréner väčšiu variabilitu pri skladaní zostavy. Je v ideálnom veku. Tréner s ním môže určite počítať na všetkých ofenzívnych pozíciách," citoval portál iDNES.cz športového riaditeľa Sparty Praha Tomáša Rosického.