Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 23. august 2026Meniny má Filip
< sekcia Šport

Spartak Trnava zdolal Trenčín 4:0, Muňoz: Veľmi dobrý zápas

Na snímke vľavo hráč Trnavy Filip Trello a hráč Trenčína Pablo Gonzales bojujú o loptu počas zápasu 5. kola Niké ligy vo futbale medzi klubmi AS Trenčín a FC Spartak Trnava v Trenčíne v nedeľu 23. augusta 2026. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

V úvode stretnutia mali loptu na kopačkách najmä domáci Trenčania.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Trenčín 23. augusta (TASR) - Futbalisti AS Trenčín prehrali v stretnutí 5. kola Niké ligy na domácej pôde s FC Spartak Trnava 0:4. Spartak sa s trinástimi bodmi vyšvihol na prvé miesto neúplnej tabuľky, Trenčania sú s dvoma bodmi predposlední, no majú ešte zápas k dobru.

V úvode stretnutia mali loptu na kopačkách najmä domáci Trenčania. Najbližšie ku gólu bol v 22. minúte González, no jeho hlavičkové zakončenie sa tesne nezmestilo do priestoru troch žrdí. Onedlho na to v podobnej pozícii neuspel Mikulaj. V 36. minúte tak udreli hostia. Polťák vysunul do šance Trella a ten strelou do opačného horného rohu Katičovej brány otvoril skóre - 0:1.

Vyrovnať mohol v 57. minúte González, ale v dobrej šanci trafil iba Vantrubu. O dve minúty na to si Kudlička postrážil ofsajdovú líniu a po samostatnom úniku technicky obstrelil Katiča - 0:2. V 66. minúte sa dostal na ľavom krídle k lopte striedajúci Carrión a španielsky legionár strelou na bližšiu žrď zvýšil už na rozdiel triedy - 0:3. V 73. minúte pridal ďalší gól hostí z pokutového kopu Sabo - 0:4. Platonická snaha Trenčína v závere stretnutia už zmenu skóre nepriniesla, v poslednej minúte už bol iba po druhej žltej karte vylúčený domáci Mikulaj.

Niké liga - 5. kolo:

AS Trenčín - FC Spartak Trnava 0:4 (0:1)

Góly: 36. Trello, 59. Kudlička, 66. Carrión, 73. Sabo (z 11 m). Rozhodovali: Choreň – Hrmo, Železňák. ŽK: Križan, Mikulaj - Koštrna, ČK: 89. Mikulaj (Trenčín) po druhej ŽK, 3844 divákov.

AS Trenčín: Katič – Pavek, Križan (67. Jovanovič), Diouf, Skovajsa – Poom (80. Ansah) – Hájovský (67. Nadareišvili), González (67. Kam), Soares, Mikulaj – Paur (80. Campagne)

FC Spartak Trnava: Vantruba – Koštrna (78. Holík), Sabo, Ujlaky, Mikovič (64. Carrión) – R. Begala, Laušić – Kudlička, Khorkheli (78. Azango), Trello (64. Moistrapišvili) – Polťák (53. Mehmeti).

Hlasy po stretnutí:

Ricardo Moniz, tréner Trenčína: „ „Je to pre nás veľmi trpká prehra. V prvom polčase sme boli podľa mňa lepším tímom. Vytvorili sme si šance, no nedokázali sme skórovať. Súper naopak potrestal naše chyby a prakticky každá jeho strela skončila gólom. Napriek tomu sa tím po treťom góle nezrútil, vytvorili sme si ďalšie šance, dvakrát sme išli sami na bránu. Videli ste, že to dnes nebol náš zápas. Povedal som však chlapcom, že je veľmi frustrujúce, keď proti top tímu dominujete a nedokážete premeniť svoje šance. Napriek prehre pre mňa pohár nie je poloprázdny, ale poloplný. Spôsob, akým sme hrali v prvom polčase proti kvalitnému súperovi, ukázal charakter tímu a teraz chlapci potrebujú moju podporu. Ďalší zápas bude pre nás veľmi dôležitý.“

Antonio Muňoz, tréner Trnavy: „Z našej strany to bol veľmi dobrý zápas. V úvode sme síce boli pod tlakom súpera, no vedeli sme, ako sa s tým vyrovnať. Teší ma, ako to chlapci zvládli. Cez polčas sme urobili určité zmeny. Hráči to pochopili, v druhom polčase sme si vytvorili dostatok šancí a strelili tri góly. S výkonom aj celým zápasom som preto spokojný.

Jakub Paur, útočník Trenčína: „Je to neuveriteľné, nechápem náš výkon. Je to škoda, keďže po dlhej dobe boli v Trenčíne plné tribúny. My sa môžeme len ospravedlniť. Trnava nás dnes vyškolila z efektivity.“

Erik Sabo, obranca Trnavy: „Víťazstvo sa nerodilo ľahko. V prvom polčase bol Trenčín podľa mňa lepší. My sme boli všade neskoro, nepritlačili sme v súbojoch a Trenčín sa dostával do šancí hlavne po centroch. Ustáli sme to, dali sme gól a v druhom polčase sme si povedali, že ich musíme zlomiť. Podarilo sa.“