Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Na Národných hrách Špeciálnych olympiád sa predstaví 200 športovcov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jakub Kotian

Na Národných hrách vypomôžu športovcom okrem trénerov tradične aj dobrovoľníci. Podujatie sa uskutoční pod Urpínom premiérovo.

Bratislava 9. júna (TASR) - Približne 200 športovcov s intelektuálnym znevýhodnením bude v pondelok 13. júna súťažiť na Národných hrách Špeciálnych olympiád Slovensko v Banskej Bystrici. V rámci najväčšieho domáceho podujatia predvedú svoje výkony v šiestich športoch, novým športom na hrách bude jazda na kolieskových korčuliach.

Na Národných hrách, ktoré pomohli zorganizovať aj mesto Banská Bystrica, Univerzita Mateja Bela a AŠC Dukla Banská Bystrica, budú športovci s intelektuálnym znevýhodnením súťažiť aj v atletike, tenise, stolnom tenise, boccii a plávaní. "Národné hry v Banskej Bystrici sú tento rok najväčším domácim podujatím Špeciálnych olympiád Slovensko. Začne sa v nedeľu večer otváracím ceremoniálom na námestí SNP, kam každého srdečne pozývame a budeme radi, ak našich športovcov príde verejnosť podporiť aj počas súťaží v pondelok," uviedla v tlačovej správe Dominika Nestarcová, prezidentka Špeciálnych olympiád Slovensko.

Na Národných hrách vypomôžu športovcom okrem trénerov tradične aj dobrovoľníci. Podujatie sa uskutoční pod Urpínom premiérovo. "Banská Bystrica je mestom športu a olympijských víťazov. V roku 2017 niesla titul Európske mesto športu a už v júli tohto roka sa stane dejiskom jedinečného Európskeho olympijského festivalu mládeže. Každý rok sa snažíme prostredníctvom rôznych projektov zlepšovať športovú infraštruktúru a skvalitňovať ponuku pre rozvoj fyzickej aktivity obyvateľov. Som preto rád, že sa prvýkrát v našom meste uskutočnia aj Národné hry Špeciálnych olympiád Slovenska. Ide o podujatie, v ktorom si zmerajú sily športovci s intelektuálnym znevýhodnením. Hoci vnímajú svet inak, túžbu vyhrávať majú rovnakú. Všetkým držím palce a želám im, aby boli úspešní nielen na športoviskách, ale aj v každodennom živote," povedal Ján Nosko, primátor mesta Banská Bystrica.