Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Špeciálne olympiády Slovensko sa pripravujú na zimné hry v Kazani

Športovci Špeciálnych olympiád Slovensko sú na zimnom sústredení na Štrbskom Plese. Foto: Magdaléna Koreny

Na Štrbskom Plese sa mohli športovci s intelektuálnym znevýhodnením pripravovať v tých najlepších podmienkach.

Štrbské Pleso 17. februára (TASR) - Lyžiarske svahy a trate na bežecké lyžovanie na Štrbskom Plese patria tento týždeň viac ako 30-timšportovcom s intelektuálnym znevýhodnením z celého Slovenska. Špeciálne olympiády Slovensko organizujú sústredenie, na ktorom zabezpečili reprezentantom profesionálne podmienky na tréningy, pretože Svetové zimné hry Špeciálnych olympiád sú už o necelý rok v ruskej Kazani.

"Na naše sústredenie prišli športovci, ktorí budú Slovensko reprezentovať v zjazdovom lyžovaní, v bežeckom lyžovaní a v behu na snežniciach. Je to pre nich dôležitá súčasť prípravy na zimné hry, preto sme radi, že nikoho nevyradilo ochorenie alebo zranenie,“ uviedla prostredníctvom tlačovej správy Martina Gogolová, športová riaditeľka Špeciálnych olympiád Slovensko.



Na Štrbskom Plese sa mohli športovci s intelektuálnym znevýhodnením pripravovať v tých najlepších podmienkach. "Vyšli nám tu v ústrety. Máme tu vlastný svah, vlastnú trať na slalom a na obrovský slalom. Trate na bežecké lyžovanie sú dokonale pripravené a využívajú ich športovci aj na tréningy v behu na snežniciach. Podarilo sa nám zabezpečiť inštruktorov z lyžiarskej školy, ktorí našich Speciallyžiarov zdokonaľujú v jazdení v bránkach,“ dodala Gogolová.