Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Spezia prehrala doma proti Fiorentine 1:2, Strelec hral od 68. min

Futbalista Mehdi Bourabia (vľavo) zo Spezie a Christian Kouame z Fiorentiny počas zápasu 12. kola talianskej Serie A Spezia Calcio - AC Fiorentina 30. októbra 2022 v La Spezii. Foto: TASR/AP

Fiorentina bodovala naplno po štyroch zápasoch, Spezia nevyhrala už päť kôl a je až na 16. priečke.

Miláno 30. októbra (TASR) - Futbalisti Salernitany vyhrali v nedeľnom dueli 12. kola talianskej Serie A na pôde Lazia Rím 3:1. Už po jedenástich minútach musel ihrisko pre zranenie opustiť slovenský obranca hostí Norbert Gyömbér.

Favorizované Lazio po prvom polčase viedlo, ale v druhom inkasovalo trikrát a zaznamenalo iba druhú prehru v prebiehajúcej ligovej sezóne. V tabuľke patrí Rimanom štvrtá pozícia s osembodovým mankom na lídra SSC Neapol. Salernitana uspela naplno druhýkrát za sebou a je desiata.

Obhajca titulu AC Miláno prehral na ihrisku FC Turín 1:2, keď domáci skórovali dvakrát v priebehu dvoch minút v prvom polčase. Po zmene strán Junior Messias už iba znížil a Milánčania vyšli naprázdno po štyroch predchádzajúcich víťazstvách. Na tretej priečke tabuľky strácajú na Neapol už šesť bodov. Turín poskočil na 9. miesto.

Atalanta Bergamo vyhrala na štadióne Empoli 2:0 a v tabuľke sa vyšvihla priebežne na druhú priečku s päťbodovou stratou na Neapol. Góly zaznamenali Hans Hateboer a Ademola Lookman, za hostí navyše Teun Koopmeiners nepremenil penaltu.

Spezia prehrala doma s Fiorentinou 1:2, keď rozhodujúci gól zaznamenal v 90. minúte brazílsky útočník hostí Arthur Cabral. V domácom drese nastúpil od 68. minúty slovenský útočník David Strelec. Fiorentina bodovala naplno po štyroch zápasoch, Spezia nevyhrala už päť kôl a je až na 16. priečke.

Serie A - 12. kolo:

FC Empoli – Atalanta Bergamo 0:2 (0:1)

Góly: 32. Hateboer, 59. Lookman


US Cremonese – Udinese Calcio 0:0


Spezia Calcio – ACF Fiorentina 1:2 (1:1)

Góly: 35. Nzola – 14. Milenkovič, 90. Cabral, ČK: 82. Nikolaou (Spezia)

/D. Strelec (Spezia) na lavičke)


Lazio Rím – US Salernitana 1:3 (1:0)

Góly: 42. Zaccagni– 52. Candreva, 69. Fazio, 77. Dia

/N. Gyömbér (Salernitana) do 11. min/


FC Turín – AC Miláno 2:1 (2:0)

Góly: 35. Djidji, 37. Mirančuk – 67. Messias