Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

SPF rešpektuje rozhodnutie štábu, svojich členov vyzýva k obozretnosti

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Medzičasom opodstatnenosť prijatia týchto opatrení potvrdilo aj rozhodnutie Ústredného krízového štábu, ktorý rozhodol, že na obdobie 14 dní sa rušia okrem iných aj športové podujatia.

Bratislava 9. marca (TASR) - Slovenská plavecká federácia (SPF) sa v súvislosti s aktuálnou situáciou čoraz viac zvyšujúceho riziká prenosu koronavírusu rozhodla prijať opatrenia v súvislosti s podujatiami, ktoré organizuje v plaveckých športoch, ako aj odporúčania pre podujatia, ktorých organizátormi sú riadni členovia SPF (športové kluby plaveckých športov).

Medzičasom opodstatnenosť prijatia týchto opatrení potvrdilo aj rozhodnutie Ústredného krízového štábu, ktorý rozhodol, že na obdobie 14 dní sa rušia okrem iných aj športové podujatia.

Zákaz usporiadania športových podujatí platí pre všetky ústredné orgány štátnej správy, miestnej samosprávy a verejnej správy, avšak SPF odporúča rešpektovať a riadiť sa predmetným zákazom, ako aj každým v budúcnosti vydaným opatrením, aj zo strany riadnych členov SPF športových klubov, ktoré organizujú vlastné súťaže, preteky, zápasy či turnaje.

Na základe rozhodnutia SPF, ako aj rozhodnutia Ústredného krízového štábu (ÚKŠ), SPF ruší a pozastavuje všetky súťaže v plaveckých športoch. Rozhodnutie sa dotýka nasledovných súťaží, pretekov, zápasov, turnajov alebo iných hromadných plánovaných akcií reprezentačných tímov v plaveckých športoch.

SPF ako riadiaci orgán pre plavecké športy na území SR odporúča všetkým svojim členom, aby pokiaľ možno čo najviac obmedzili cestovanie športovcov a realizačných tímov do krajín, kde sa vyskytuje vírus Koronavírus COVID-19, aby v rámci tréningového procesu zabezpečili, riadili sa a rešpektovali všeobecne známe hygienické opatrenia a odporúčania, ktoré môžu predchádzať šíreniu predmetného vírusu.

Zároveň SPF dôrazne odporúča priebežne sledovať a rešpektovať opatrenia, rozhodnutia či stanoviská príslušných ústredných, ale aj regionálnych orgánov štátnej správy Úradu verejného zdravotníctva SR.

O akciách jednotlivých reprezentácií v plaveckých športoch a účasti na nich bude rozhodovať v najbližších dňoch Rada SPF podľa aktuálneho stavu vývoja situácie.

SPF bude celkovú situáciu a jej vývoj sledovať a prípadne na ňu operatívne reagovať a prípadné rozhodnutia alebo opatrenia bude komunikovať prostredníctvom webového sídla SPF a facebookového profilu.

Počet potvrdených prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 na Slovensku vzrástol v pondelok z piatich na sedem, šéf dosluhujúceho vládneho kabinetu Peter Pellegrini na tlačovej konferencii po štábe potvrdil dva nové prípady z Košíc a Martina. Slovenské úrady evidujú aj infikovanú štvorčlennú rodinu v karanténe v rakúskej prihraničnej obci Kittsee. Tá bola v uplynulom období v kontakte predovšetkým s osobami na Slovensku, kde rodičia pracujú a deti navštevujú školské zariadenia.