Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

SPF uzavrela súťaže plánované do 30. júna, majstrov nevyhlási

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Jediná súťaž, ktorá bola ukončená ucelenou časťou, bola extraliga mužov. Jej základnú časť vyhrali hráči ŠK Hornets Košice, ktorí nestratili ani bod.

Bratislava 15. apríla (TASR) - Všetky súťaže vo vodnom póle plánované Slovenskou plaveckou federáciou (SPF) do 30. júna 2020 sú definitívne ukončené. Prostredníctvom oficiálnej stránky SPF o tom informoval viceprezident pre vodné pólo Štefan Šmihuľa.

Jediná súťaž, ktorá bola ukončená ucelenou časťou, bola extraliga mužov. Jej základnú časť vyhrali hráči ŠK Hornets Košice, ktorí nestratili ani bod. "Iba v tomto prípade môžeme vyhlásiť víťaza základnej časti, ale nie majstra. Ostatné súťaže boli ukončené v rôznych neúplných fázach," konštatoval Šmihuľa.

Ani mužská extraligová sezóna 2019/2020 nebude mať majstra a meno tímu, ktorý nadviaže na triumf bratislavskej Slávie UK z minulej sezóny, bude známe až na konci nasledujúceho ročníka za predpokladu, že ten sa riadne dokončí. "Víťaza základnej časti sme nikdy nevyhlasovali a nikdy k tomu nebol ani samostatný pohár. Majstrovský pohár nateraz zostane v držaní zatiaľ posledného víťaza súťaže, ktorým je Slávia," dodal Šmihuľa.