Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Spišská Nová Ves angažovala fínskeho obrancu Ulandera

Ilustračné foto. Foto: TASR - František Iván

Dvadsaťpäťročný obranca si v minulej sezóne obliekal dres dánskeho mužstva Frederikshavn White Hawks, za ktorý odohral 49 zápasov s bilanciou (0+20).

Spišská Nová Ves 1. septembra (TASR) - Novou posilou extraligového klubu HK GROTTO Spišská Nová Ves sa stal fínsky hokejista Elias Ulander. Klub o tom informoval na sociálnych sieťach.

Dvadsaťpäťročný obranca si v minulej sezóne obliekal dres dánskeho mužstva Frederikshavn White Hawks, za ktorý odohral 49 zápasov s bilanciou (0+20). Skúsenosti má aj s juniorkou HIFK Helsinki či mládežníckou reprezentáciou Fínska.

"Bohužiaľ, Jeremyho rekonvalescencia neprebieha podľa prvotných odhadov lekárov, preto sme museli na vzniknutú situáciu reagovať a hľadať náhradu. Situácia s hráčmi na trhu je koncom augusta vždy náročná, preto sme radi, že aj pomocou Elma Aittolu sme dotiahli príchod Eliasa. Typologicky nám zapadá do korčuliarskeho hokeja, ktorý chceme hrať. Ide o obrancu s výborným pohybom, dobrým riešením situácií a kvalitnou rozohrávkou. Jeho ďalším plusom je, že prichádza v ideálnom hokejovom veku s nálepkou tvrdo pracujúceho hráča, dobrým charakterom a pracovnou morálkou," povedal generálny manažér klubu Richard Rapáč.