Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Reláciu O športe budú môcť diváci sledovať na okruhu :Šport

Na archívnej snímke slovenská lyžiarka Petra Vlhová. Foto: TASR - Martin Baumann

Témou prvej časti budú dva najväčšie olympijské ťaháky slovenskej výpravy – hokejová reprezentácia a zjazdová lyžiarka Petra Vlhová.

Bratislava 27. januára (TASR) - Diskusná relácia O športe, ktorú RTVS v minulosti vysielala na Dvojke, sa stane stabilnou súčasťou vysielania nového televízneho okruhu :Šport. Premiérovú epizódu venovanú blížiacim sa zimným olympijským hrám ponúkne divákom v pondelok 31. januára o 19.20 h.

Relácia O športe prinesie na obrazovky verejnoprávnej televízie športovú diskusiu na aktuálne témy so zaujímavými hosťami z radov odborníkov aj športovcov. "Hostia v štúdiu budú diskutovať o všetkom, čo aktuálne hýbe športovým svetom. Šampionáty, olympiády, ligové či pohárové súťaže, to všetko nájdu diváci týždeň v relácii O športe," povedal riaditeľ sekcie športu RTVS Matej Hajko v tlačovej správe.

Moderátorkou relácie bude Oľga Konečná. Témou prvej časti budú dva najväčšie olympijské ťaháky slovenskej výpravy – hokejová reprezentácia a zjazdová lyžiarka Petra Vlhová. O hokeji budú diskutovať Ondrej Rusnák, expert RTVS a Tomáš Prokop, hokejový reportér denníka Šport. K zjazdovému lyžovaniu sa vyjadrí Veronika Velez-Zuzulová, ktorá sa tiež ako expertka RTVS zúčastní na ZOH v Pekingu, a Juraj Berzedi, športový reportér denníka Sme a autor knihy o Petre Vlhovej.

"Po skončení olympiády bude mať relácia stabilné miesto v programovej štruktúre okruhu :Šport. V týždňovej periodicite sa budeme venovať aktuálnym problémom slovenského športu," dodal Hajko.