Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Elitní športovci v Rakúsku čoskoro začnú s tréningom, tvrdí minister

Werner Kogler (vľavo) a rakúsky kancelár Sebastian Kurz, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Návrat na športoviská bude podľa ministra postupný. Najprv sa zapoja tí, ktorí môžu trénovať pod holým nebom s minimálnym kontaktom, napríklad tenisti.

Viedeň 4. apríla (TASR) - Elitní športovci budú môcť v Rakúsku už čoskoro začať naplno s tréningom. Tamojší minister športu Werner Kogler v sobotu uviedol, že do tréningových zariadení by sa mohli vrátiť v priebehu niekoľkých týždňov.

"Verím, že to bude čoskoro, už v najbližších týždňoch," vyhlásil Kogler podľa agentúry DPA. Týkať sa to ale podľa neho bude iba aktívneho tréningového procesu, nie športových podujatí s prítomnosťou divákov.

Návrat na športoviská bude podľa ministra postupný. Najprv sa zapoja tí, ktorí môžu trénovať pod holým nebom s minimálnym kontaktom, napríklad tenisti. Až neskôr aj športovci, ktorí súťažia v halách a v odvetviach, ktoré sú vysoko kontaktné.

Kogler zároveň prisľúbil, že aj športové kluby a federácie budú môcť počítať s časťou prostriedkov z vládneho záchranného fondu. Ten v Rakúsku odsúhlasili v celkovej výške 38 miliárd eur. Podrobnosti o prerozdelení financií sú v štádiu riešenia.

V Rakúsku evidovali v sobotu popoludní celkovo 11.781 prípadov ochorenia COVID-19, po nákaze novým koronavírusom SARS-CoV-2 tam zomrelo 186 ľudí.