Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Saková ocenila najúspešnejších členov Športového centra polície

Na snímke športovci Športového centra polície počas odovzdávania ocenení za rok 2019 za účasti ministerky vnútra SR Denisy Sakovej 9. decembra 2019 v Bratislave. FOTO TASR - Pavol Zachar Foto: TASR

Jednou z najúspešnejších športovkýň, nielen v rámci ŠCP, bola uplynulej sezóne strelkyňa Danka Barteková.

Bratislava 9. decembra (TASR) - Slovenskí reprezentanti Športového centra polície (ŠCP) si v pondelok prevzali ocenenie za dosiahnuté výsledky v uplynulej sezóne. Ministerka vnútra SR Denisa Saková sa na ceremoniáli osobne poďakovala každému členovi centra, ktorý tento rok získal medailu na MS alebo ME.

Na stupne víťazov sa postavilo dovedna šestnásť športovcov, ocenenie si prevzali aj tréneri. Na pondelkovej akcii sa nezúčastnil šprintér Ján Volko, ktorý je na sústredení v zahraničí. "Každoročne sa snažíme oceniť našich najlepších športovcov v danej sezóne a tak sa stalo i tento rok. Som veľmi rád, že sme sa v našich priestoroch tlačili, pretože získali veľmi veľa medailí. To je fajn, ale nemôžem byť spokojný, pretože to by bola konečná. Viem, že máme na viac, jedným dychom však musím dodať, že som na všetkých hrdý," povedal riaditeľa ŠCP Juraj Minčík.

Medzi ocenenými nechýbali ani úspešní rýchlostní kanoisti. Štvorkajak v zložení Samuel Baláž, Erik Vlček, Csaba Zalka, Adam Botek získal na MS v Szegede bronz na olympijskej 500-metrovej trati a zaistil si účasť na budúci rok v Tokiu. Pre trénera Petra Likéra bol úspech zadosťučinením. Rovnako ho potešilo aj ocenenie, ale ako sám priznal, "hlavú má už niekde inde": "Teším sa, ale tieto veci už teraz príliš neriešim, lebo sa nechcem rozptyľovať. Možno sa zdá, že Tokio je ešte ďaleko, ale nie je to tak, každý deň sa počíta, takže myslím iba na OH."

Medailu získal v Szegede aj štvorkajak na neolympijskom kilometri. Juraja Tarra potešil záujem o úspechy športovcov. "Som rád, že si na nás spomenú a je milé, že aj pani ministerka si našla čas. Myslím si, že aj pre ňu to je príjemne strávený čas," povedal Tarr. Dôležité preňho však nie je iba ocenenie, ale ďalší dôležitý aspekt v športovom živote - podmienky. "Nemôžme sa sťažovať. Čo si povieme, to nám splnia, ale tak by to malo vyť, veď prinášame výsledky, takže potrebujeme zázemie," dodal Tarr pre TASR.

Jednou z najúspešnejších športovkýň, nielen v rámci ŠCP, bola uplynulej sezóne strelkyňa Danka Barteková. Na ME v Lonate získala zlato v skeete a striebro v súťaži družstiev. "Veľmi sa teším, že ŠCP oceňuje svojich športovcov, ktorých je veľmi veľa a prinášajú dobré výsledky. Síce máme všetci náročné tréningové obdobie, som rada, že sa tu môžme zísť a vypočuť si slová chvály od pani ministerky, pretože nereprezentujeme iba Slovensko, ale aj ŠCP," povedala Barteková, ktorá tiež vyzdvihla zázemie, ktoré jej príslušnosť k PZ SR poskytuje: "Ja som policajt v uniforme, to znamená, že som s ňou spojená. Som veľmi rada, že ju reprezentujem a mám zabezpečené všetko čo potrebujem."