Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Šport na RTVS už začal vysielať, vizuálna identita bude červeno-modrá

Ilustračné foto. Foto: TASR – Michal Svítok

RTVS oznámila, že na rok 2022 má zazmluvnené všetky významné podujatia, odvysiela viac ako 3600 hodín priamych prenosov.

Bratislava 7. decembra (TASR) - Časová os prípravy na spustenie vysielania štvrtého programu RTVS Šport sa plní podľa harmonogramu, už týždeň beží skúšobné vysielanie. Na utorkovom rokovaní Rady RTVS to uviedol riaditeľ sekcie športu RTVS Matej Hajko.

"Od 1. decembra sme spustili skúšobné vysielanie s detailným skúšaním konkrétneho vysielania reálnych programov i paralelným vysielaním priamych prenosov, ktoré v súčasnosti ponúkame na Dvojke. Spustili sme skúšobne už aj spravodajský režim, ktorý bude súčasťou vysielania," dodal Hajko.

Členom rady tiež predstavil promo prvky, ktoré bude využívať nová programová služba. Vizuálna identita Športu bude v kombinácii červenej a modrej farby.

Nová programová služba RTVS pod názvom Šport, zameraná na šport a životný štýl, sa začne oficiálne vysielať 20. decembra po 17.00 h. Informačné vysielanie štvrtého televízneho okruhu verejnoprávnej televízie bude všetkým divákom dostupné už od 16. decembra tohto roku.

RTVS oznámila, že na rok 2022 má zazmluvnené všetky významné podujatia, odvysiela viac ako 3600 hodín priamych prenosov vrátane všetkých kľúčových podujatí budúceho roka - ZOH v Pekingu, MS v hokeji vo Fínsku či MS vo futbale v Katare, rovnako i ďalšie prestížne akcie a súťaže v rámci širokého spektra športov. Cieľom novej stanice je podporovať slovenský šport a propagovať športové dianie v regiónoch. Súčasťou programu bude i dynamické spravodajstvo, tvorcovia Športu majú takisto ambíciu oživiť športovú dokumentárnu tvorbu a zvýšiť podiel športovej publicistiky.