Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Basketbal i hádzaná opäť v halách, Mičuda: Nádej aj pre mládež

Na snímke člen výkonného výboru SBA a prezident SBL Peter Mičuda Foto: TASR/Michal Svítok

Ďalšie uvoľňovanie reštrikcií v oblasti športu potešilo aj hádzanársky zväz.

Bratislava 18. mája (TASR) - Predstavitelia Slovenskej basketbalovej asociácie (SBA) i Slovenského hádzanárskeho zväzu (SZH) privítali otvorenie vnútorných športovísk pre kluby a zväzy v rámci štvrtej fázy uvoľňovania opatrení v súvislosti s mimoriadnou situáciou v krajine.

"Je to veľmi potešujúca správa, aj keď Slovenská basketbalová liga (SBL) už oficiálne ukončila sezónu a jej ďalšie pokračovanie nepredpokladáme. Dobrou správou to je najmä s ohľadom na mládežnícke kluby a prípravu, či predprípravu na budúcu sezónu," reagoval pre TASR člen výkonného výboru SBA a prezident SBL Peter Mičuda. "Je ťažké si predstaviť, že po ukončení tréningového procesu v marci by sa opäť pokračovalo až niekedy v auguste. Uvidíme, ako kluby zareagujú. Juniorské súťaže ukončené neboli. Ak vláda umožnila trénovať, je tu ešte nádej, že sa mládežnícke súťaže dohrajú. Tímy najvyššej súťaže môžu absolvovať aspoň predprípravu na budúcu sezónu a možno zapracovať do družstva mladších hráčov."

Ďalšie uvoľňovanie reštrikcií v oblasti športu potešilo aj hádzanársky zväz. Hoci najvyššie súťaže mužov a žien pre pandémiu koronavírusu ukončili už dávnejšie, z prerušenej sezóny sa bude môcť podľa všetkého dohrať aspoň vyvrcholenie Slovenského pohára. "Veľmi sa z toho tešíme, pretože toto otvorenie vnútorných športovísk už dáva priestor napríklad aj na spoločnú prípravu reprezentačných tímov. O ich prípadných akciách budeme informovať. Avizované umožnenie spustenia súťaží nám dáva priestor zorganizovať v auguste odložený turnaj Final4 Slovenského pohára mužov a žien v Bardejove, jeho presný termín ešte spresníme," uviedol generálny sekretár Slovenského zväzu hádzanej Ivan Sabovik.