Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Šport počas MS v hokeji ponúkne aj Citronádu,rozšíri sa i tím expertov

Na snímke Richard Lintne. Foto: TASR – Pavol Zachar

Na štvrtkovom rokovaní Rady RTVS o tom informoval riaditeľ sekcie športu RTVS Matej Hajko.

Bratislava 13. mája (TASR) – Hokejové štúdiá RTVS počas majstrovstiev sveta (MS) v hokeji v Lotyšsku (21. 5. - 6. 6.) prinesú niekoľko noviniek. Na štvrtkovom rokovaní Rady RTVS o tom informoval riaditeľ sekcie športu RTVS Matej Hajko.

"Bude to napríklad talkshow Citronáda, v ktorej Richard 'Citrón' Lintner privíta nielen hokejových hostí. Prostredníctvom telemostu sa spojí aj s osobnosťami zo zahraničia," priblížil šéf športu v RTVS. Dodal, že počas štúdií v rámci zápasov slovenských hokejistov odvysielajú naživo rozhovor s legendou slovenského hokeja. V pláne je tiež doplnenie tímu expertov. "V štúdiu k osvedčeným tváram pribudne vždy niekto z plejády bývalých vynikajúcich hráčov," dodal Hajko.

Priznal, že tak, ako sa pandemická situácia podpisuje pod organizáciu samotného šampionátu, ktorý sa začne bez divákov, musí sa obmedzeniam prispôsobiť aj samotné spravodajstvo zo šampionátu. "Podmienky sú také striktné, že napríklad ani bežné fleš rozhovory po skončení tretín sa nemôžu odohrávať naživo, ale len online," priblížil. Pri zhodnotení možných rizík pre členov štábu, ale i samotné vysielanie sa tentoraz spravodajstvo vrátane komentovania bude odohrávať na diaľku.