Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Slovenský olympijský a športový výbor pripravil informačný servis

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Odpovede na otázky z jednotlivých zväzov vypracovali experti SOŠV po komunikácii so zástupcami štátnej správy.

Bratislava 1. mája (TASR) - Slovenský olympijský a športový výbor (SOŠV) pripravil na svojom oficiálnom webe informačný servis, v ktorom odborná i laická verejnosť nájde v čase koronakrízy odpovede na dôležité otázky športového hnutia na jednom mieste.

SOŠV sa po výzve ministra školstva Branislava Gröhlinga a štátneho tajomníka pre šport Ivana Husára stal sprostredkovateľom komunikácie medzi športovými zväzmi a ďalšími športovými organizáciami a ministerstvom. Organizovaný šport je v čase pandémie utlmený a zväzy i športovci hľadajú odpovede na mnohé otázky. "Z tohto dôvodu sme sa rozhodli vytvoriť na našom webovom sídle podstránku Informačný servis, na ktorej budeme uverejňovať po komunikácii s ministerstvom odpovede na otázky od športových organizácií. Stránka bude pravidelne obnovovaná a budeme sa snažiť priniesť čo najskôr odpovede na položené otázky. Zástupcovia športového hnutia môžu otázky posielať aj priamo prostredníctvom tejto stránky. Športoví funkcionári i verejnosť nájdu na jednom mieste odpovede na množstvo otázok z praktického života športových spolkov a organizácií,“ uviedol v tlačovej správe výkonný riaditeľ SOŠV Gábor Asványi.

Odpovede na otázky z jednotlivých zväzov vypracovali experti SOŠV po komunikácii so zástupcami štátnej správy. Už dnes sú v rámci Informačného servisu na stránke www.olympic.sk/informacnyservis uverejnené odpovede, ako postupovať pri vykazovaní činností, finančných prostriedkov počas súčasnej koronakrízy, ale aj o postupoch, ktoré čakajú na športové hnutie po skončení súčasnej pandémie a definitívneho uvoľnenia športového života.