Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Športovcom mesiaca október sa stal Matej Tóth

Na snímke slovenský chodec Matej Tóth (Dukla Banská Bystrica) počas 39. ročníka medzinárodných chodeckých pretekov Dudinská päťdesiatka v Dudinciach v sobotu 24. októbra 2020. Matej Tóth sa pokúsi splniť limit 3:50 h na OH 2020 v Tokiu. Olympijský šampión z Ria de Janeiro 2016 bude mať 11 súperov. Tradičné preteky, ktoré majú štatút podujatia Európskej atletiky (EA), budú podobne ako celý športový rok nezvyčajné. Nielenže sa po 27 rokoch uskutočnia v jesennom namiesto jarného termínu, ale sprevádzajú ich prísne protipidemiologické opatrenia. Foto: TASR - Ján Krošlák

Vďaka SOŠV sa od októbra 2020 opätovne spustilo hlasovanie v ankete Športovec mesiaca.

Bratislava 4. novembra (TASR) - Športovcom mesiaca október v ankete Slovenskému olympijskému a športovému výboru (SOŠV) sa stal olympijský víťaz v chôdzi Matej Tóth. O deväť hlasov odsunul na druhé miesto cyklistu Petra Sagana.

Vďaka SOŠV sa od októbra 2020 opätovne spustilo hlasovanie v ankete Športovec mesiaca. V nej hlasujú nielen členovia mediálnej a edičnej komisie SOŠV, ale aj zástupcovia športových redakcií celoslovenských médií a poprední predstavitelia SOŠV. Aj teraz mohol každý hlasovať iba za jedno meno z nominovaných úspešných športovcov, či kolektívov.

S náskokom deviatich hlasov pred trojnásobným majstrom sveta Saganom tentoraz zvíťazil zástupca „kráľovnej športu“, olympijský víťaz v chôdzi na 50 km z Ria de Janeiro 2016. Víťazstvo mu vyniesol jeho celkovo štvrtý triumf na Dudinskej päťdesiatke (24. októbra). Výsledným časom 3:41:15 h nielen zvíťazil v najlepšom svetovom výkone roka, ale splnil aj limit pre budúcoročné OH v Tokiu. Stal sa tak vôbec prvým slovenským atlétom s istotou účasti na olympiáde v Japonsku.

"Veľmi sa teším. Naposledy sa mi to podarilo v auguste 2016 po OH, takže je to pre mňa veľká motivácia do olympijskej prípravy. Verím, že je to povzbudenie pre všetkých, že aj napriek opatreniam, rušeniu pretekov sa oplatí makať a po každej búrke vyjde slnko," citovala 37-ročného atléta tlačová správa organizátorov.