Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Stolní tenisti otvoria haly, Truksa: Už sme sa nevedeli dočkať

Ilustračná fotografia Foto: TASR

Po návrate do hál by všetci radi uvítali aj obnovenie súťaží. Tie však Medzinárodná stolnotenisová federácia (ITTF) pozastavila až do konca júla.

Bratislava 19. mája (TASR) - Otvorenie vnútorných športovísk pre kluby a zväzy v rámci štvrtej fázy uvoľňovania opatrení privítali s nadšením aj slovenskí stolní tenisti. Tí sa doteraz mohli pripravovať len individuálne, no už v stredu o 9.00 h otvoria brány svojho Národného centra v Bratislave a opäť sa naplno pustia do prípravy.

Vedenie NSTC počítalo s uvoľňovaním ďalších obmedzení prijatých na zamedzenie šírenia nového koronavírusu už dlhšie a tak pripravovalo halu, aby mohla ihneď nabehnúť do prevádzky. "V podstate odkedy sa uvoľnila druhá fáza opatrení, tak som vedel, že musíme byť pripravení. Všetci sa tešia a zajtra o 9.00 je zraz, bude nejaký 'pokec' a už sa konečne začne trénovať. Stretneme sa tam dospelí i mládežnícki reprezentanti," povedal pre TASR reprezentačný tréner Jaromír Truksa.

Slovenský stolnotenisový zväz (SSTZ) chcel začať s tréningom reprezentantov už predtým, no musel počkať až do pondelňajšieho rozhodnutia vlády a konzília odborníkov. "V kútiku duše som dúfal, že naši reprezentanti dostanú výnimku od krízového štábu. To sa nám síce nepodarilo vybaviť, ale keďže začneme takto oficiálne, tak som strašne šťastný a myslím si, že aj všetci tréneri a hráči sa už nemôžu dočkať," uviedol Truksa.

Ten očakáva po dlhom tréningovom výpadku náročný začiatok spoločnej prípravy: "Doteraz sa všetci pripravovali individuálne v domácom prostredí. Dostali nejaké zadania, na ktorých mali pracovať, či už na základnej kondícii alebo stabilizačných cvičeniach. Niektorí zase využili to voľno na oddych a doliečenie dlhodobejších zranení. Ale všetci sú pripravení na to, že prvý mesiac bude veľmi bolestivý. Aby sa dostali naspäť do rytmu, tréningovej práce a aby si svaly a kĺby zvykli na ten režim a tvrdú prácu. Preto k tomu už máme zabezpečenú aj potrebnú regeneráciu."

Po návrate do hál by všetci radi uvítali aj obnovenie súťaží. Tie však Medzinárodná stolnotenisová federácia (ITTF) pozastavila až do konca júla. "Na konci augusta sa má konať Czech Open v Olomouci, organizátori sú pripravení a majú aj predjednané dotácie, takže počítajú s tým, že ten turnaj bude. Je dosť možné, že bude otvárať 'pokoronavírusovú' fázu a bude to náš prvý štart," dodal Truksa.