Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Trump telefonoval s komisármi zámorských líg, verí v ich skorý reštart

Komisár NHL Gary Bettman, archívna snímka. Foto: TASR/AP Photo

Do konferenčného hovoru sa zapojili napríklad komisár hokejovej NHL Gary Bettman,za basketbalovú NBA Adam Silver,Don Garber z futbalovej MLS, či komisár profiligy amerického futbalu NFL Roger Goodell.

Washington 5. apríla (TASR) - Americký prezident Donald Trump chce, aby sa zámorské profesionálne športové súťaže po pauze spôsobenej koronavírusom rozbehli čo najskôr. Stane sa tak podľa neho hneď, ako to situácia s pandémiou dovolí.

Trump v sobotu hovoril o aktuálnej situácii s komisármi jednotlivých profesionálnych súťaží prostredníctvom konferenčného hovoru. "Chcem, aby sa fanúšikovia vrátili na štadióny. Samozrejme, hneď ako to bude možné. Neviem povedať dátum, ale myslím si, že radšej skôr ako neskôr," uviedol Trump pre zámorské médiá.

Do konferenčného hovoru sa zapojili napríklad komisár hokejovej NHL Gary Bettman, za basketbalovú NBA Adam Silver, Don Garber z futbalovej MLS, či komisár profiligy amerického futbalu NFL Roger Goodell. Podľa Trumpa by sa nová sezóna NFL mohla začať podľa pôvodného plánu v septembri. Zdôraznil, že život v Spojených štátoch sa musí čo najskôr vrátiť do bežných koľají.

V Spojených štátoch evidovali počas víkendu už viac ako 300.000 prípadov nákazy novým koronavírusom a vyše 8400 úmrtí.