Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Fauci: USA ešte nie sú pripravené na návrat športu

Hokejisti Bostonu Bruins Slovák Peter Cehlárik (uprostred), Colby Cave (vľavo) a Tim Schaller (vpravo) počas tréningu, archívne foto. Foto: TASR/AP

Žiadna iná krajina na svete nemá toľko prípadov nákazy koronavírusom ako USA, evidujú tam vyše milióna infikovaných osôb a viac ako 58.000 úmrtí.

New York 29. apríla (TASR) - USA ešte nie sú pripravené na návrat k profesionálnemu športu. Tvrdí to renomovaný imunológ a expert Bieleho domu na koronavírus SARS-CoV-2 Anthony Fauci.

"Bol by som rád, keby sa mohli opätovne spustiť súťaže vo všetkých športových odvetviach. No ako zdravotný poradca, lekár a vedec musím v tomto momente povedať, že keď sa pozriem na našu krajinu, tak ešte nie sme pripravení na návrat profesionálneho športu," povedal Fauci v rozhovore pre New York Times. Podľa neho je druhá vlna pandémie neodvratná: "Bude iba na nás, ako sa s ňou vyrovnáme. Ak nebudeme úspešní, čakajú na nás zlá jeseň a zlá zima."

Zámorské profesionálne súťaže sú pre pandémiu približne od polovice marca prerušené, respektíve bol odložený ich štart. Komisár NHL Gary Bettman odhaduje, že hokejová liga by sa opäť mohla rozbehnúť v letných mesiacoch. Predstavitelia NBA pracujú s plánom, že by sa v upravenom formáte dohral tento ročník v Las Vegas alebo na Bahamách, golfová PGA zasa zvažuje možnosť pokračovať bez divákov už 11. júna turnajom v texaskom Fort Worth.

Žiadna iná krajina na svete nemá toľko prípadov nákazy koronavírusom ako USA, evidujú tam vyše milióna infikovaných osôb a viac ako 58.000 úmrtí.