Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 25. máj 2024Meniny má Urban
< sekcia Šport

Od zajtra sú otvorené vonkajšie športoviská pre rekreačný šport

Ilustračné foto. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Budú slúžiť najmä pre bezkontaktný, rekreačný šport.

Bratislava 21. apríla (TASR) – Na základe rozhodnutia ústredného krízového štábu zajtra otvoria na Slovensku vonkajšie športoviská bez šatní a sociálnych zariadení. V rámci prvej fázy uvoľňovania opatrení zavedených na zastavenie čírenia koronavírusu sprístupnia napríklad tenisové kurty, golfové ihriská, atletické dráhy či hrádze pre cyklistov.

Budú slúžiť najmä pre bezkontaktný, rekreačný šport. "Musíme k tomu pristupovať pragmaticky. Ľudí to ťahá von a chcú využiť pekné počasie. Mali by sa však venovať sami sebe a čo najmenej sa stretávať. Otvárame exteriéry, na ktorých sa budú môcť pohybovať na väčšej ploche bez prítomnosti divákov. O športovaní v súťažnej podobe sme zatiaľ nehovorili. Uzavreté priestory a telocvične ostávajú naďalej zatvorené," uviedol na tlačovej konferencii hlavný hygienik SR Ján Mikas.

Úrad verejného zdravotníctva SR dnes večer na oficiálnom webe potvrdil aj písomne, že doterajší zákaz neplatí pre "vonkajšie športoviská pre bezkontaktný šport, bez otvorených šatní, bazénov a hygienických zariadení, bez prítomnosti obecenstva."