Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

V Belgicku sa do 31. júla nemôžu konať žiadne športové podujatia

Muž jazdí na bicykli na novom cyklochodníku v Bruseli 4. mája 2020. Belgicko začne od mája postupne uvoľňovať opatrenia proti novému koronavírusu. V Belgicku sa v pondelok začala prvá fáza národného plánu postupnej dekarantenizácie spoločnosti, čo sa deje v súvislosti s poklesom počtu obetí choroby Covid-19, ako aj poklesom počtu ľudí nakazených koronavírusom. Foto: TASR/AP

Vedenie Belgickej futbalovej ligy sa vyjadrilo, že bude nariadenie rešpektovať.

Brusel 6. mája (TASR) - V Belgicku sa až do 31. júla nemôžu konať žiadne športové podujatia. Oznámila to v stredu belgická premiérka Sophie Wilmesová, dôvodom je pandémia koronavírusu.

Vedenie Belgickej futbalovej ligy sa vyjadrilo, že bude nariadenie rešpektovať. Najvyššiu súťaž už v apríli predčasne ukončili a titul udelili tímu FC Bruggy, ktorý by mal reprezentovať krajinu v novom ročníku Ligy majstrov. Informovala o tom agentúra AP.

Po odporúčaní Európskej futbalovej únie (UEFA), aby národné zväzy ešte súťaže predčasne neukončovali, predstavitelia belgickej ligy svoje pôvodné rozhodnutie prehodnotili. Po stredajšom verdikte je však sezóna zrejme definitívne pasé. "Zobrali sme na vedomie rozhodnutie premiérky Sophie Wilmesovej. Spoločne s klubmi ho rešpektujeme," uvádza sa v stanovisku vedenia Pro League, z ktorého citovala agentúra DPA. Finálny verdikt sa očakáva na zasadnutí 15. mája.