Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Šport

V Clevelande sa spojili tímy kampaňou proti sociálnej nespravodlivosti

Americká zástava veje nad horiacou budovou počas protestov v meste Kenosha, v americkom štáte Wisconsin 24. augusta 2020. Foto: TASR/AP

Tento krok prišiel deň po odložení zápasov v NBA, MLS, MLB a ženskej basketbalovej WNBA

Cleveland 27. augusta (TASR) - V americkom meste Cleveland sa spojili tri hlavné profesionálne športové kluby, ktoré chcú bojovať proti sociálnej nespravodlivosti. Do kampane sa zapojil tím amerického futbalu Browns, basketbalový Cavaliers a účastník bejzbalovej MLB Indians.

Tento krok prišiel deň po odložení zápasov v NBA, MLS, MLB a ženskej basketbalovej WNBA. Hráči takýmto spôsobom vyjadrili protest proti streľbe na Afroameričana Jacoba Blakea. Tri tímy v Clevelande sa spojili s cieľom "vyvinúť udržateľnú a priamu stratégiu na riešenie sociálnej nespravodlivosti, ktorej čelí mesto a všetky komunity v severovýchodnom Ohiu". Viceprezident pre diverzitu, začlenenie a angažovanosť v Cavaliers Kevin Clayton dúfa, že toto partnerstvo a jedinečný program vyvolá podobné úsilie aj v iných mestách. "Táto spolupráca je jedinečná vo všetkých športoch," citovala Claytona agentúra AP.