Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

V Hamburgu zrušili pre koronavírus päť veľkých športových podujatí

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Masové podujatia s účasťou viac ako 1000 osôb sú v Nemecku zakázané až do 31. októbra, pokiaľ nie je možné dohľadať všetkých jeho účastníkov v prípade výskytu nákazy COVID-19.

Hamburg 20. júla (TASR) – Päť významných športových podujatí na území nemeckého Hamburgu museli organizátori zrušiť pre obavy zo šírenia nového koronavírusu. Na všetkých sa očakávalo veľké množstvo divákov.

V severonemeckom meste sa neuskutočnia triatlonové podujatie Svetovej série ITU 5. septembra ani Ironman o deň neskôr, mestský maratón a prestížne jazdecké preteky, obe plánované na 13. septembra, a zrušili aj cyklistické preteky profesionálov EuroEyes Cyclassics (pôvodne 3. októbra).

Všetky spomínané podujatia mali pripravené dôsledné hygienické opatrenia pre účastníkov, sprievodné tímy, funkcionárov i rozhodcov, no niečo podobné podľa organizátorov nie je uskutočniteľné na ochranu očakávaných tisícok divákov.

Masové podujatia s účasťou viac ako 1000 osôb sú v Nemecku zakázané až do 31. októbra, pokiaľ nie je možné dohľadať všetkých jeho účastníkov v prípade výskytu nákazy COVID-19 a keď nie je možné zabezpečiť dodržiavanie bezpečných rozstupov medzi účastníkmi. Informovala o tom agentúra DPA.