Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Športové osobnosti o Williamsovej: Si najlepšia, ďakujeme

Na snímke Serena Williamsová počas duelu proti Ajle Tomljanovičovej 2. septembra 2022. Foto: TASR/AP

Hviezdnej tenistke gratulovalo mnoho osobností zo sveta športu aj mimo neho. Golfista Tiger Woods a bývalá prvá dáma USA Michelle Obamová ju označili za najlepšiu hráčku.

New York 3. septembra (TASR) - Americká tenistka Serena Williamsová vypadla v treťom kole US Open, keď nestačila na Austrálčanku Ajlu Tomljanovičovú. Hviezdna hráčka pred turnajom naznačila, že môže byť jej záverečný, čomu zodpovedala aj atmosféra po zápase a gratulácie osobností z celého sveta.

Williamsová sa priamo na kurte prihovorila k fanúšikom, rodine, sestre i svojím súperkám. Zvlášť sa poďakovala rodičom Richardovi Williamsovi a Oracene Priceovej, ktorí ju i staršiu sestru Venus nasmerovali na vrchol. Koniec však ešte definitívne nepotvrdila.

Hviezdnej tenistke gratulovalo mnoho osobností zo sveta športu aj mimo neho. Golfista Tiger Woods a bývalá prvá dáma USA Michelle Obamová ju označili za najlepšiu hráčku. "Serena, si doslova najúžasnejšia. Na kurte aj mimo neho. Ďakujem ti za inšpiráciu k plneniu našich snov," napísal Woods na sociálnej sieti Twitter ešte po jej výhre v druhom kole nad druhou hráčkou svetového rebríčka Anett Kontaveitovou z Estónska. "Gratulujem k úžasnej kariére! Mali sme šťastie, že sme mohli sledovať mladé dievča z Comtonu, ktoré sa stalo jednou z najväčších športovkýň všetkých čias. Som na teba hrdá a nemôžem sa dočkať, keď budeš vychovávať mladé talenty," napísala Obamová na Twitteri.


Jej úspechy vyzdvihli aj hviezdy basketbalovej NBA ako napríklad štvornásobný držiteľ ocenenia MVP s rovnakým počtom titulov v prestížnej zámorskej ligy LeBron James. "Gratulujem, mala si neuveriteľnú kariéru. To, čo si urobila pre šport a pre ženy, nemá obdobu. Bolo mi cťou sledovať tvoju cestu, vždy sme vedeli, že si najlepšia," napísal James. Pridal sa k nemu aj člen basketbalovej siene slávy, Magic Johnson: "Práve sme boli svedkami záverečného US Open pre najlepšiu hráčku všetkých čias, Serenu Williamsovú! Pre šport, tenis, celý svet a každé malé dievča znamená veľmi veľa. A ešte viac pre každé malé dievča tmavej pleti."

Do 4. kola US Open sa prebojovala 18-ročná Coco Gauffová, ktorú mnohí považujú za "novú" Williamsovú. Mladá tenistka neskrývala obdiv voči slávnej krajanke: "Ďakujem, Serena. Vďaka tebe verím svojmu snu. Tvoj vplyv nedokážem ani zďaleka vyjadriť slovami. A za to ti ďakujem, si najlepšia hráčka všetkých čias."

Williamsová oslávi tento mesiac 41. narodeniny, pričom svoj prvý Grand Slam získala v roku 1999. Jej vytrvalosť vyzdvihol jeden z najúspešnejších plavcov v histórii Michael Phelps: "Bola naozaj zábava sledovať Serenu. Zmenila nielen tenis, ale pomohla k nástupu novej generácie. Jej úspechy hovoria samé za seba, obdivujem však, že sa jednoducho nevzdáva. Na kurte, ani mimo neho."

Serena Williamsová získala 23 grandslamových titulov v dvojhre. Naposledy na Australian Open 2017, v čase, keď už bola tehotná s dcérou Olympiou. Na vytúženú 24. singlovú trofej z podujatí veľkej štvorky, ktorou by vyrovnala historický rekord Austrálčanky Margaret Courtovej zatiaľ nedosiahla. Počas kariéry vyhrala sedemkrát Wimbledon a Australian Open, šesťkrát US Open a trikrát sa tešila z triumfu na Roland Garros.