Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Športový riaditeľ Brawn verí, že o titule sa nerozhodne za stolom

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Celkové poradie seriálu MS vedie Holanďan Max Verstappen z tímu Red Bull o päť bodov pred Britom Lewisom Hamiltonom na Mercedese.

Paríž 13. septembra (TASR) - Športový riaditeľ F1 Ross Brawn dúfa, že o titule majstra sveta v motoristickom seriáli rozhodnú jazdci na trati a nie komisári, ktorí budú musieť riešiť ich ďalšie incidenty. Maxa Verstappena a Lewisa Hamiltona označil po ich vzájomnej kolízii na VC Talianska za bojových kohútov.

"Dvaja chlapci idú po sebe hlava-nehlava. Sú ako kohúti na gazdovskom dvore. Nedajú si ani centimeter priestoru. Zaujíma ma, aký vplyv to bude mať na bitku o titul. Dúfam, že sa rozhodne na trati a nie v bariérach, alebo v miestnosti traťových komisárov," zverejnil Brawn v stĺpčeku na oficiálnej stránke F1.

Celkové poradie seriálu MS vedie Holanďan Max Verstappen z tímu Red Bull o päť bodov pred Britom Lewisom Hamiltonom na Mercedese. Nedeľňajší konflikt, po ktorom obaja preteky nedokončili, však komisári vyhodnotili ako chybu Verstappena a ten bude musieť na nadchádzajúcej Veľkej cene Ruska 26. septembra za trest klesnúť na štarte o tri priečky nižšie.