Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

SR 17 čaká Turnaj piatich krajín, Paľov nominoval na kemp 23 hráčov

Na archívnej snímke uprostred Rastislav Paľov. Foto: TASR - Branislav Račko

Všetci budú mať šancu ukázať sa a prebojovať sa na turnaj do USA, povedal Paľov.

Zvolen 19. júla (TASR) - Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie do 17 rokov Rastislav Paľov nominoval 23 hráčov na prípravný kemp pred Turnajom piatich krajín v americkom Colorado Springs. V zámorí ich čakajú súboje s hráčmi Nemecka, Česka, USA a Švajčiarska.

Štvordňový kemp sa uskutoční vo Zvolene (27.- 30. júla). "Nomináciu sme tvorili na základe poznatkov z Hokejového leta v Poprade, na ktorom bolo 14 korčuliarov a brankári, ktorých máme aj v súčasnom kádri. Doplnili nás hráči, ktorí boli v júni na Hokejovom lete s osemnástkou alebo šestnástkou. Zároveň dostanú príležitosť chlapci, ktorých sme ešte nemali možnosť vidieť. Všetci budú mať šancu ukázať sa a prebojovať sa na turnaj do USA," povedal Paľov pre hockeyslovakia.sk.

Kormidelník SR 17 sa v stredu osobne pozrie na modelovaný zápas slovenských tímov do 20 a 18 rokov v Poprade. V osemnástke totiž figuruje viacero hráčov ročníka 2006, ktorí môžu nastúpiť aj v kategórii do 17 rokov. "Uvidíme, či nás niekto z nich posilní a ako sa vyvinie situácia v osemnástke. V prvom rade verím, že nás už do štartu turnaja nikto neoslabí," povedal Paľov, ktorý do Zvolena nominoval aj dvoch hráčov s rokom narodenia 2007. "Máme informácie, že Ján Chovan a Michal Svrček patrili už v minulej sezóne medzi najlepších útočníkov v tomto ročníku. Neskôr chceme dať priestor aj šikovným obrancom z ročníka 2007, ale momentálne máme v defenzíve veľa hráčov. Uvidíme, ako sa obom bude dariť v modelovanom zápase, ktorý máme naplánovaný so zvolenskou juniorkou, a aj podľa toho sa rozhodneme, či s nami poletia do Ameriky," prezradil.

Sedemnástka absolvuje po kempe vo Zvolene obdobnú dvojdňovú akciu v Bratislave a do USA odletí 5. augusta. Slovákov čaká mimoriadne nabitý program, keďže ako jediní odohrajú v priebehu štyroch dní štyri zápasy. "Bude veľmi náročné pripraviť hráčov na takýto program, keďže v našich mládežníckych súťažiach sa hrajú dva zápasy po sebe. Budeme musieť klásť dôraz na regeneráciu ihneď po skončení stretnutí. V minulej sezóne bol medzinárodný kalendár výrazne obmedzený, a tak hráči zažijú niečo také prvýkrát v kariére. Verím, že aj napriek tomu sa s tým popasujú a urobia dobré meno slovenskému hokeju, ako to bolo v prípade hokejistov z ročníkov 2004 a 2005," povedal Paľov pre hockeyslovakia.sk.



Nominácia (podľa klubov) SR "17" na kemp vo Zvolene (27. - 30. júla):


Tobias Bachratý, Tobias Kálus (obaja Barani-HŠMH Banská Bystrica), Bruno Bajza, Jakub Mikulec (obaja HC Slovan Bratislava), Branislav Král, David Pohanka (obaja HC Slovan Bratislava - mládež), Branislav Barger, Sebastián Bodnár, Michal Liščinský (všetci HC Košice), Pavol Prokopovič (HK Mládež Michalovce), Tobias Pitka (HK ŠKP Poprad), Alex Miroslav Zálešák (MHKM Skalica), Samuel Kupec (HC Topoľčany), Michal Feranec, Richard Rafaj (HK Dukla Trenčín), Fabian Andrje Ličko (HA Zdena Cígera 21), Jakub Harvánek, Michal Svrček, Michal Valášek (MsHKM Žilina), Sebastián Mitro (HC Kometa Brno), Markus Saxa (HC Vítkovice), Andrej Tomašec (KooKoo Kouvola/Fín.), Ján Chovan (Tappara Tampere/Fín.)

Realizačný tím: Lukáš Jurík (manažér), Rastislav Paľov (hlavný tréner), Michal Hreus, Roman Sýkora (asistenti trénera), Rastislav Staňa (tréner brankárov)