Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

SR 20 triumfovala na Turnaji štyroch krajín nad Švajčiarmi 3:2

Ilustračná snímka. Foto: TASR Lukáš Grinaj

Druhý duel odohrajú zverenci trénera Ivana Feneša v sobotu o 15.30 h proti Nemcom.

Monthey 11. novembra (TASR) - Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov zvíťazila v prvom zápase na Turnaji štyroch krajín vo švajčiarskom Monthey nad domácimi rovesníkmi 3:2. Druhý duel odohrajú zverenci trénera Ivana Feneša v sobotu o 15.30 h proti Nemcom.

Slováci mali slabší vstup do piatkového duelu a v prvej tretine dostali dva góly. V druhej časti sa však dokázali trikrát presadiť po góloch Alexa Čiernika, Ondreja Molnára a Dalibora Dvorského a úspešne vstúpili do turnaja.

Hlas po zápase /zdroj: hockeyslovakia.sk/

Ivan Feneš, tréner SR 20: "Zápas hodnotím pozitívne, aj keď sme prehrali úvodnú tretinu. Švajčiari nás potrestali dvoma gólmi a trochu nás to pribrzdilo. Chalani však ukázali veľkú chuť zvíťaziť, prebrali iniciatívu a podarilo sa nám otočiť skóre vďaka trom zásahom. Záverečná tretina bola o dobrom korčuľovaní a dohrávaní súbojov, čo hráči dobre zvládli. Na tomto výkone sa dá určite stavať, ale treba ostať na zemi, pretože je to len prvé víťazstvo na turnaji. Koncentrujeme sa hlavne na blížiace sa majstrovstvá sveta v Kanade, a tak potrebujeme naďalej zlepšovať našu hru."

Turnaj štyroch krajín hráčov do 20 rokov – Monthey (Švaj.):

Švajčiarsko – SLOVENSKO 2:3 (2:0, 0:3, 0:0)

Góly: 16. Henry (Bächler), 18. Jabola Prada (Weber, Meile) – 27. Čiernik (Groch), 35. Molnár (Dvorský, Čiernik), 38. Dvorský (Molnár, Čiernik), vylúčení: 4:3 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, 650 divákov.

Zostava SR 20: Andrisík – Groch, Nátny, Žabka, Laurenčík, Mešár, Funtek, Bartoš, Frídel – Čiernik, Dvorský, Molnár – Nemec, Šramaty, Mišiak – Štefančík, Suchý, Šotek – Ondriš, Štetka, Danielčák



ďalší zápas:

Nórsko – Nemecko 2:1 (0:0, 0:1, 2:0)