Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Konrád Nitru nezastavil, Corgoni porazili Trenčín 3:1

Brankár Trenčína Branislav Konrád v zápase 16. kola hokejovej Tipsport extraligy medzi HK Nitra - Dukla Trenčín 24. októbra 2014 v Nitre. Foto: TASR/Henrich Mišovič

O výhre domácej Nitry rozhodla tretia tretina.

Nitra 24. októbra (TASR) - V súboji susedov v tabuľke videli diváci dynamický hokej s množstvom osobných súbojov. Vedenia v stretnutí sa ujali hostia v 26. minúte, keď sa po závare pred trenčianskou bránou dostali v brejku do početnej výhody Gašparovič s Komínkom a prvý menovaný otvoril skóre - 0:1. Vyrovnanie prišlo v 33. minúte, keď Nitrania predviedli ukážkovú akciu, Nádašdi prihral puk od modrej čiary voľnému Tománkovi, ten spätnou prihravkou našiel Lukáša Nováka, ktorý nezaváhal - 1:1.

Nitra napokon otočila stav v tretej tretine, keď v 50. minúte po sústavnom tlaku poslal puk pred Konráda Stümpel a najlepší strelec súťaže Tománek skóroval. V závere zápasu hostia odvolali brankára, no zámer im nevyšiel, pretože 11 sekúnd pred treťou sirénou stanovil výsledok strelou z polovice ľadovej plochy Jozef Stümpel na 3:1.

Fotogaléria zo zápasu


HK Nitra - Dukla Trenčín 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Góly:
33. L. Novák (Tománek, Nádašdi), 50. Tománek (Stümpel), 60. Stümpel (Tománek) - 26. Gašparovič (Komínek). Rozhodovali: Orolín, Kubuš - Gajan, Bednár, vylúčení 5:7, navyše M. Novák (Nitra) 10 min za údery, presilovky 0:0, oslabenia: 0:0, 2118 divákov

Hlasy po zápase:

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "Videli sme rýchly agresívny hokej, vďaka snahe a bojovnosti sme výsledok preklopili na našu stranu."

Roman Stantien, tréner Trenčína: "Zápas sa mi páčil, bolo veľa šancí, mal svoju kvalitu, no k získaniu bodov nám chýbalo premieňanie šancí. Nitra hrala to, čo sme čakali, má skúsených hráčov, ktorí aj rozhodli."