Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Mizéria Martina pokračuje, na ľade vicemajstra s 12-tou prehrou v rade

Zo zápasu HK Nitra proti MHC Mountfield Martin, archívna snímka Foto: TASR/Henrich Mišovič

Hokejisti Nitry zvíťazili 4:2.

Nitra 28. októbra (TASR) - Mizéria hokejistov MHC Mountfield Martin pokračuje. V utorňajšom dueli 18. kola Tipsport extraligy 2014/2015 prehrali na ľade vicemajtra HK Nitra 2:4 a už v dvanástom stretnutí za sebou neokúsili chuť víťazstva.

Hostia mali skvelý vstup do stretnutia, keď už v 20. sekunde viedli, nikým nebránený Varga sa dostal pred bránku Nitry a strelou švihom trafil za Lakosilov chrbát. V 5. minúte bolo 0:2, po chybe domácich v obrannom pásme opäť skóroval Varga. Do konca prvej tretiny však domáci predviedli trojgólový obrat, v 7. minúte strelil svoj prvý gól v sezóne pred domácimi divákmi Marek Slovák strelou z medzikružia, v 10. minúte na dvakrát prekonal Čecha v bránke hostí Juraj Štefanka a v 20. minúte dosiahol Pupák vedúci gól domácich, keď zužitkoval skvelú prihrávku od Štefanku - 3:2. V druhej časti stretnutia videli diváci opäť rýchly hokej, hra sa prelievala od bránky k bránke, no gólové korenie chýbalo. Podobný priebeh mala aj tretia tretina, v závere odvolali hostia brankára, čo využil Henrich Ručkay na strelenie poisťovacieho gólu na konečných 4:2.

HK Nitra - MHC Mountfield Martin 4:2 (3:2, 0:0, 1:0)

Góly:
7. Slovák (Lelkeš, H. Ručkay), 10. Štefanka (Pupák), 20. Pupák (Štefanka, J. Ručkay), 59. H. Ručkay (J. Ručkay) - 1. Varga (Ďatelinka, 5. Varga (Markovič). Rozhodovali: Štefík - Bogdaň, Jobbágy, vylúčení: 6:4 navyše Kolba (Martin) 10 min za nešportové správanie, presilovky 0:0, oslabenia: 0:0, 1745 divákov

Hlasy po zápase:

Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry: "Začiatok sme mali katastrofálny, našťastie sme otočili na 3:2. V ďalšom priebehu bol vyrovnaný hokej, v jeho závere sme dokázali dať na 4:2."

Jaroslav Török, tréner Martina: "Po fantastickom úvode sme z nepochopiteľných príčin prišli o náskok. V druhej a tretej tretine sa prelieval dej z jednej strany na druhú a škoda, že sme v závere nevyužili šance na vyrovnanie. Žiaľ, taktické riešenie na konci sa nám nevydarilo a dostali sme štvrtý gól."