Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Žilina zdolala Bardejov 6:2 a zachránila sa v extralige

Hokejista Žiliny Jaroslav Kalla (vľavo) sa teší z gólu počas piateho zápasu baráže o účasť v hokejovej Tipsport extralige medzi MsHK DOXXbet Žilina - HC 46 Bardejov v Žiline 27. marca 2014. Foto: TASR/ Pavol Ďurčo

Vo štvrtkom piatom zápase baráže zdolali HC 46 Bardejov presvedčivo 6:2 a v celej sérii triumfovali 4:1 na zápasy.

Žilina 27. marca (TASR) - Hokejisti MsHK DOXXbet Žilina zachránili vo štvrtok pre klub extraligovú príslušnosť aj v budúcej sezóne. Vo štvrtkom piatom zápase baráže zdolali HC 46 Bardejov presvedčivo 6:2 a v celej sérii triumfovali 4:1 na zápasy.

Zápas začali obe mužstvá opatrne, jednu z mála šancí nevyužil hosťujúci Hajnik. Skóre sa začalo meniť v 7. minúte, kedy sa Žilinčania presadili dvakrát v priebehu 21 sekúnd. Najskôr Adrián Lipovský od modrej čiary trafil presne k ľavej žrdi, hneď na to vyhnal Riečického z brány Jarolín. Bardejovčania sa zlomiť nenechali a okamžite po rozohrávke usmernil Krčulovu prihrávku do siete Baláž. Matúš Andreanin, ktorý nahradil Riečického, si tiež dlho čistý štít neudržal. V polovici tretiny vystrelil Martin Chovan, puk sa odrazil do vzduchu, hosťujúci gólman ho však stratil z dohľadu a ten prepadol za jeho chrbát.

V prostrednej časti hry tempo upadlo. Až v 30. minúte dostali hostia výhodu 44 sekúnd dlhej presilovej hry o dvoch hráčov. Takáč síce nastrelil len hornú žŕdku, ale o malú chvíľu už Hajnik spomedzi kruhov prestrelil Koutského. Po inkasovanom góle Žilina znovu zabrala a v 33. minúte strelila dva góly. Najskôr Tomas zužitkoval Slovákovu prihrávku spoza brány, o trinásť sekúnd sa zbavil protihráča Marek Slovák a strelou švihom zvýšil už na 5:2. Pred sirénou pridal Varga šiesty presný zásah a Žilina odchádzala do šatní so štvorgólovým náskokom.

O výsledku bolo rozhodnuté a tretie dejstvo sa už iba dohrávalo. Domáci mohli svoje vedenie ešte zvýšiť, keď dvakrát zvonila konštrukcia Andreaninovej brány. V 45. minúte mieril do ľavej žrde Drevenák, o päť minút neskôr zasa tečoval Drevenákovu strelu do brvna Varga. Žilina doviedla duel bezpečne do víťazného konca a v extralige si zahrá aj v nasledujúcej sezóne.

.
5. zápas baráže o Tipsport extraligu
MsHK DOXXbet Žilina - HC 46 Bardejov 6:2 (3:1, 3:1, 0:0)
Góly:
7. Lipovský (Klouda, Dlouhý), 8. Jarolín (Slovák, M. Chovan), 10. M. Chovan (Ďurák, Jarolín), 33. Tomas (Slovák), 33. Slovák (Kalla, Jarolín), 39. Varga (Škovira, Šterbák) - 8. Baláž (Krčula), 31. Hajnik (Dancsák). Rozhodovali: Jonák, P. Stano - Holienka, Šefčík, vylúčení: 4:4, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, zmeny: 8. Andreanin za Riečického (Bardejov), 1111 divákov
/4:1 na zápasy - Žilina sa zachránila v extralige/

Zostavy:
MsHK DOXXbet Žilina: Koutský - Leško, Dlouhý, M. Chovan, Ďurák, Šterbák, Ostrčil, Bagin, Bajaník - Tomas, Klouda, Lipovský - Kalla, Jarolín, Slovák - Drevenák, Valášek, Varga - Škovira, Linet, Čavrk
HC 46 Bardejov: Riečický (8. Andreanin) - Krčula, Takáč, Hopkovič, Kramár, Slimák, Valentín, Mojdis - Gmitter, Belušár, Baláž - Vaško, G. Saliji, Hričina - Hajnik, Dancsák, Matis - Česelka, Ľ. Chovan, Šimčák

Hlasy po zápase:
Martin Groma, tréner Žiliny: "Chcel by som vyzdvihnúť výkon Bardejova, ktorý v celej sérii podával výborné výkony. Žiaden zápas nebol jednoduchý. Naozaj klobúk dole za to, čo náš súper ukazoval v celej sezóne. Chcem pochváliť aj výkon nášho tímu v tomto roku. V januári sme v priebežnej tabuľke obsadili šieste a vo februári piate miesto. Práca v novom roku bola výrazná, bohužiaľ, tím na play off nedosiahol. Hráčom sa i tak chcem poďakovať. Dúfam, že v budúcej sezóne Žilina bude hrať v stretnutiach play off."
Jan Vodila, tréner Bardejova: "Žilina hrala to, čo potrebovala. Vlci mali ostré zuby a hneď v prvej tretine nám to dali pocítiť. V druhej časti nám svitla nádej, ale nič to pre nás neznamenalo. Okamžite sme inkasovali dva góly a v poslednom dejstve sa duel iba vyhrával. Žiline gratulujem k tomu, že zostala v extralige. Zaslúžila si to."