Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Štafeta naprieč Slovenskom THE RUN SLOVAKIA bude až na jeseň

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Aj napriek zmene termínu je stále možné prihlásiť svoj bežecký tím.

Bratislava 14. apríla (TASR) - Štvrtý ročník štafetového behu naprieč Slovenskom THE RUN SLOVAKIA preložili organizátori pre pandémiu koronavírusu na jeseň. Podujatie sa uskutoční 24.-26. septembra, ale registrácia tímov naďalej pokračuje a registrované družstvá si môžu uplatniť štartovné v náhradnom termíne.

"Verili sme do poslednej možnej chvíle, že THE RUN SLOVAKIA 20|21 usporiadame v pôvodnom termíne, ale po konzultácii s relevantnými predstaviteľmi ÚVZ SR, mestami, obcami, sponzormi a samotnými bežcami sme sa rozhodli, že dáme 'Runu' tento rok ešte jednu šancu a stanovíme náhradný jesenný termín podujatia. Veríme, že na jeseň už nebude usporiadaniu tohto výnimočného podujatia nič stáť v ceste a spoločne prebehneme naprieč Slovenskom. Držme si palce, správajme sa zodpovedne voči sebe a ostatným. Neprestávajte behať, pokračujte v tréningu, načerpajte cez leto veľa síl a v septembri sa vidíme na štarte," uviedol v tlačovej správe Dušan Tarčák, zakladateľ obľúbeného štafetového behu naprieč Slovenskom.

Aj napriek zmene termínu je stále možné prihlásiť svoj bežecký tím, registrácia pokračuje až do 22. augusta 2021. Tímy sa môžu registrovať v troch kategóriách - kategória Full (Košice - Bratislava), East (Košice - Teplička nad Váhom) a West (Teplička nad Váhom - Bratislava). Dĺžka kompletnej trasy je 524 kilometrov. Registrácia na beh The Run Slovakia je spustená na webovej stránke www.therun.sk. Štartovné ostáva pre registrované tímy v platnosti aj pre náhradný termín. V prípade, ak zaregistrovaným tímom nový termín nevyhovuje, môžu sumou štartovného podporiť občianske združenie therun.sk alebo požiadať o vrátenie tejto sumy v plnej výške.