Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Stamkos plánuje návrat, o účasti v Soči rozhodne duel s Detroitom

Steven Stamkos Foto: TASR/AP

Dvadsaťtriročný hokejista si zlomil holennú kosť na pravej nohe 11. novembra minulého roka v zápase jeho mužstva proti Bostonu.

Tampa Bay 4. februára (TASR) - Hokejový útočník Steven Stamkos sa plánuje vrátiť do zostavy Tampy Bay v dueli proti Detroitu, ktorý je na programe v posledný hrací deň NHL pred štartom olympijského turnaja v Soči.

Zvládnutie záťaže v tomto zápase po takmer troch mesiacoch má byť rozhodujúce pri jeho účasti pod piatimi kruhmi vo výbere Kanady.

O návrate kanoniera "bleskov" do zámorského kolotoča zápasov, ktorý sa zastaví na dva týždne po siedmich dueloch v noci na nedeľu, informoval portál nhl.com s odvolaním sa na redaktora Damiana Cristodera z denníku Tampa Bay Times.

Dvadsaťtriročný hokejista si zlomil holennú kosť na pravej nohe 11. novembra minulého roka v zápase jeho mužstva proti Bostonu (0:3).

Hokejista Tampy Bay Lightning Steven Stamkos (na ľade v bielom) naráža do vlastnej brány v 2. tretine zápasu zámorskej hokejovej NHL Boston Bruins - Tampa Bay Lightning v Bostone 11. novembra 2013.
Foto: TASR/AP


Stamkos narazil v druhej tretine po kolízii s domácim Dougiem Hamiltonom do konštrukcie bránky a z ľadu ho museli vyniesť na pojazdných nosidlách. V Bostone následne absolvoval operáciu a po návrate do Tampy ihneď začal s rehabilitačným procesom.

V 17 dueloch tejto sezóny zaznamenal 23 bodov, pričom so 14 gólmi bol do zranenia najlepším strelcom NHL. Jeho účasť na ZOH v Soči je tak podriadená tomu, či počas nedeľňajšej noci naskočí do stretnutia a bude schopný zvládnuť záťaž v hre. Kanadu doposiaľ reprezentoval len na svetových šampionátoch, z ktorých má v zbierke striebro z MS 2009 vo Švajčiarsku.