Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

Starosta Liverpoolu je proti reštartu Premier League

Hráči Liverpoolu. Foto: TASR/AP

V Británii sa futbal nehrá od 13. marca. Vedenie PL má v piatok rokovať o prípadnom reštarte, mohlo by sa vraj začať 8. júna.

Liverpool 30. apríla (TASR) - Starosta Liverpoolu Joe Anderson je proti obnoveniu anglickej futbalovej Premier League. Obáva sa, že aj keby sa súťaž dohrala bez divákov, fanúšikovia by sa zhromažďovali pred štadiónmi. Najmä v prípade FC Liverpool je táto obava namieste, keďže hráči "The Reds" sú iba maličký krôčik od zisku prvého majstrovského titulu za 30 rokov.

"Je to absurdná situácia. Aj keby sa hralo bez divákov, tisíce ľudí by prišli pred Anfield. Je len málo ľudí, ktorí by rešpektovali zákaz zhromažďovania. Už teraz je problém najmä mladým ľuďom obmedziť prechádzky v parku, keď je pekné počasie. Obávam sa, že po zisku titulu by priaznivci zákaz úplne ignorovali," povedal Anderson pre BBC.

V Británii sa futbal nehrá od 13. marca. Vedenie PL má v piatok rokovať o prípadnom reštarte, mohlo by sa vraj začať 8. júna. Kluby by mohli začať 18. mája so spoločným tréningom. Doteraz sa v prerušenej sezóne PL odohralo 29 kôl, štyri kluby odohrali o jeden zápas menej. Liverpool vedie tabuľku o 25 bodov pred obhajcom Manchestrom City a k titulu mu stačia už len dve víťazstvá z deviatich zápasov.