Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Starosta Neapola navrhol pomenovať štadión po Maradonovi

Na archívnej snímke z 10. mája 1987 argentínska futbalová hviezda Diego Maradona sa teší po tom, čo Neapol získal svoj prvý titul v talianskej Serie A v Neapole. Legendárny argentínsky futbalista Diego Maradona zomrel v stredu 25. novembra 2020 vo veku 60 rokov. Informovala o tom agentúra AFP. Podľa argentínskych médií bola príčinou úmrtia zástava srdca. Majster sveta z roku 1986 v Mexiku a vicemajster sveta z roku 1990 v Taliansku zomrel podľa denníka Clarin v stredu ráno miestneho času v argentínskom meste Tigre. Maradona iba nedávno podstúpil chirurgický zákrok na odstránenie krvnej zrazeniny v mozgu. Pred zákrokom ho hospitalizovali s príznakmi depresie, anémiou a dehydratáciou. Kliniku Olivos opustil 12. novembra. Foto: TASR/AP

Maradona, ktorý v stredu skonal vo veku 60 rokov, pôsobil v drese SSC Neapol v rokoch 1984 až 1991.

Neapol 26. novembra (TASR) - Neapolský futbalový štadión by mal niesť meno po Diegovi Maradonovi. Pár hodín po smrti argentínskej futbalovej legendy to vyhlásil starosta talianskeho mesta pod Vezuvom Luigi de Magistris.

"Venujme štadión Sao Paolo Diegovi Maradonovi," napísal de Magistris na sociálnej sieti twitter. Starosta pripomenul, že Maradona je od roku 2017 čestným občanom Neapola a označil ho za najväčšieho futbalistu všetkých čias.

Maradona, ktorý v stredu skonal vo veku 60 rokov, pôsobil v drese SSC Neapol v rokoch 1984 až 1991. Klubu pomohol k dvom titulom v Serii A (1987, 1990), k triumfu v Talianskom pohári, talianskom Superpohári a priviedol Neapol aj k triumfu v Pohári UEFA.