Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Štart Haalanda proti Liverpoolu je otázny,doliečuje si zranené slabiny

Futbalista Erling Haaland z Manchestru City sa teší z gólu vo štvrťfinále Pohára FA Manchester City - Burnley FC 18. marca 2023 v Manchestri. Foto: TASR/AP

Dvadsaťdvaročný kanonier strelil vo svojej premiérovej sezóne v drese City 28 gólov v Premier League a 42 vo všetkých súťažiach.

Manchester 31. marca (TASR) - Nórsky futbalista Erling Haaland sa stále nezotavil so zranenia slabín a jeho štart v sobotnom zápase Premier League proti FC Liverpool je otázny. Útočník Manchestru City pre zdravotné problémy nebol k dispozícii ani národnému tímu v uplynulých dueloch kvalifikácie EURO 2024 proti Španielsku a Gruzínsku.

Jeho otec Alf-Inge Haaland v rozhovore pre nórsku televíziu prezradil, že syn počas asociačného termínu odcestoval do Barcelony, kde absolvoval liečbu. Tréner "Citizens" Pep Guardiola povedal, že o štarte Haalanda proti Liverpoolu sa rozhodne až na záverečnom predzápasovom tréningu. Dvadsaťdvaročný kanonier strelil vo svojej premiérovej sezóne v drese City 28 gólov v Premier League a 42 vo všetkých súťažiach.

Úradujúcemu anglickému majstrovi s určitosťou bude v sobotu chýbať krídelník Phil Foden, ktorý sa zotavuje po operácii slepého čreva. Podľa Guardiolu bude pauzovať dva až tri týždne, informovala agentúra AP.