Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Šport

Odštartoval Australian Open, úvodný deň v akcii aj slovenské kvarteto

Vlaňajšie finalistky ženskej dvojhry. Foto: TASR

Úvodný grandslamový turnaj sezóny sa začal v Austrálii už dnes v noci. Na kurtoch malo Slovensko prvý hrací deň štvornásobné zastúpenie.

Bratislava 18. januára (Teraz.sk) - Úvodný grandslamový turnaj sezóny odštartoval v Austrálii už dnes v noci. Na kurtoch malo Slovensko prvý hrací deň štvornásobné zastúpenie. Obhajkyňa vlaňajšieho finále Dominika Cibulková nastúpi proti belgickej kamarátke Flipkensovej v utorkovom programe.





Australian Open sa hrá od roku 1988 v Melbourne Parku na tvrdom povrchu, predtým bola jeho dejiskom juhovýchodná časť mesta Kooyong. Zaujímavosťou turnaja je fakt, že ako jediný na svete sa neprerušuje iba kvôli dažďu. V posledných ročníkoch sa hlavne v poobedňajších hodinách nehralo kvôli extrémnym letným horúčavám. Okrem bodov do rebríčka a slávy sa u „protinožčov“ bojuje aj o mastné finančné odmeny. Za účasť v prvom kole dvojhry zinkasuje každý prémiu 34 500 austrálskych dolárov (24 445 eur), víťazi si odnesú 3,1 milióna (necelých 2,2 milióna eur).

Najväčšími favoritmi na víťazstvo sú svetové jednotky – Srb Novak Djokovič a Američanka Serena Williamsová. Dvojtýždňový tenisový maratón sa odštartuje o 01.00 h SEČ, kedy sú naplánované zápasy našich zástupcov – Martina Kližana, Lukáša Lacka i Magdalény Rybárikovej. Práve po stretnutí svojej krajanky nastúpi na rovnaký kurt Anna Schmiedlová.

Najkrajšia hra v histórii AO


Slováci v 1. kole dvojhry, 1. hrací deň:
Martin Kližan (34) – Tatsuma Ito (88, Japonsko) 7:6 (6), 6:2, 6:4, VIAC TU
Lukáš Lacko (98) – Maximo González (97, Argentína) 4:6, 6:2, 7:5, 6:7 (4), 6:1VIAC TU
Magdaléna Rybáriková (46) – Ana Konjuhová (94, Chorvátsko) 6:4, 6:4, VIAC TU
Anna Schmiedlová (72) – Chanelle Scheepersová (81, JAR) 6:4, 4:6, 6:2VIAC TU