Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Stav otca Ch. Nurmagomedova sa výrazne zhoršil, dýcha za neho prístroj

Khabib Nurmagomedov (vľavo) a Conor McGregor. Foto: TASR/AP

Abdulmanala Nurmagomedova hospitalizovali v marci v moskovskej vojenskej nemocnici so zápalom pľúc, neskôr mu diagnostikovali ochorenie COVID-19.

Moskva 20. mája (TASR) - Zdravotný stav Abdulmanala Nurmagomedova, otca šampióna organizácie miešaných bojových umení UFC Chabiba Nurmagomedova, sa výrazne zhoršil. Podľa ruských médií ho od utorka udržujú pri živote prístroje a nie je schopný samostatne dýchať.

Abdulmanala Nurmagomedova hospitalizovali v marci v moskovskej vojenskej nemocnici so zápalom pľúc, neskôr mu diagnostikovali ochorenie COVID-19. V nemocnici prekonal mŕtvicu, absolvoval operáciu srdca a uviedli ho do umelého spánku. Z neho sa síce prebudil, ale stratil schopnosť rozprávať a naďalej bol v kritickom stave. V pondelok jeho syn Chabib potvrdil správy o nákaze koronavírusom a prezradil, že vírus mu zasiahol srdce. "Je vo veľmi vážnom stave, má komplikácie so srdcom, ktoré mu minulý rok operovali, a zákrok musel podstúpiť opäť. Ďakujeme všetkým za podporu, veríme, že sa nám vráti," povedal syn pre RT Sports.

Chabib Nurmagomedov vlastní titul v ľahkej váhe a počas pandémie zostal doma v Dagestane. Nevycestoval do USA na galavečer UFC 249, kde mal obhajovať svoj opasok. Nedávno uviedol, že bude pripravený nastúpiť v júli.