Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Sterling strelil v LM hetrik za 11 minút, Guardiola: Mimoriadny hráč

Futbalista Manchestru City Raheem Sterling, archívna snímka. Foto: FOTO TASR/AP

Hoci futbalisti Manchestru City s Atalantou Bergamo prehrávali od 28. minúty po góle Malinovského, napokon skóre duelu otočili vďaka piatim presným zásahom.

Manchester 23. októbra (TASR) - Vo veľkom štýle si futbalisti anglického majstra Manchestru City dokráčali v utorok po tretie víťazstvo v C-skupine Ligy majstrov 2019/20. Hoci s Atalantou Bergamo prehrávali od 28. minúty po góle Ruslana Malinovského, napokon skóre duelu otočili vďaka piatim presným zásahom.

Ešte do konca prvého polčasu dvakrát presne zakončil Sergio Agüero a dostal City do vedenia. Po prestávke už to bola exhibícia jedného muža Raheema Sterlinga. Ten totiž skóroval hneď trikrát a definitívne rozhodol o triumfe "Citizens". Stačilo mu na to jedenásť minút. "Treba mu zložiť poklonu. Je to hráč, ktorého fyzická pripravenosť je neuveriteľná. Je neuveriteľne silný," povedal na adresu svojho zverenca pre klubový web tréner Pep Guardiola a dodal: "Deň po zápase je pripravený na ďalší. Jeho regenerácia je neuveriteľná. Môže hrať na oboch stranách, je to mimoriadny hráč."

Domáci však nakoniec dohrávali oslabení, po druhej žltej karte musel opustiť ihrisko Phill Foden. Mladého, ešte len 19-ročného stredopoliara však Guardiola pochválil: "Hral veľmi dobre a na vysokej úrovni. Každá minúta na ihrisku ho posúva dopredu. Bude však už vedieť, že po prvej žltej karte musí byť opatrnejší. Či dostane pokutu za červenú kartu? Nie. To my musíme zaplatiť jemu za to, ako hral. Ale je stále mladý a má čo zlepšovať."

Atalanta napriek debaklu nezanechala zlý dojem, na bránku vystrelila sedemkrát, ale päť inkasovaných gólov jej prejav totálne znegovalo. V tabuľke C-skupiny nemá na konte ešte ani bod a s vysoko negatívnym skóre 2:11 jej patrí posledná priečka. "Je to krutá prehra, sme veľmi sklamaní. Zvlášť po tom, čo sme išli do vedenia. Moji hráči urobili niekoľko dobrých vecí, na ktorých môžeme stavať. Ale mali sme streliť viac gólov," citoval web UEFA trénera Bergama Giana Piera Gasperiniho.