Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Stolné tenistky ŠKST Bratislava obhájili triumf v extralige žien

Ilustračná fotografia Foto: TASR

Hráčky STC ŠKST využili domáce prostredie i pravidlo pre finálovú časť extraligy, podľa ktorého sa lepšie postavené družstvo po základnej časti stáva víťazom stretnutia pri dosiahnutí piateho bodu.

Bratislava 11. apríla (TASR) - Stolné tenistky STC ŠKST Bratislava obhájili v extralige ženských družstiev titul majsteriek Slovenska. V Bratislave dokázali uspieť v záverečnom turnaji najlepších štyroch tímov sezóny.

Zverenky trénerky Lucie Čolovičkovej najprv v semifinále vyradili KST Drive Trenčianske Jastrabie jednoznačne 5:0 a vo finále im na celkový triumf stačil aj nerozhodný výsledok. V súboji s ŠKST Topoľčany remizovali 5:5 a mohli sa tešiť zo svojho tretieho titulu v sérii. "Bolo to nesmierne dramatické finále nielen do záverečného stretnutia, ale doslova až do poslednej loptičky. My sme ušli hrobárovi z lopaty, ale klobúk dole aj pred naším súperom. Jeho hráčky cítili šancu a podali skutočne výborné výkony," vyzdvihla súperky Čolovičková v tlačovej správe Slovenského stolnotenisového zväzu (SSTZ).

Hráčky STC ŠKST využili domáce prostredie i pravidlo pre finálovú časť extraligy, podľa ktorého sa lepšie postavené družstvo po základnej časti stáva víťazom stretnutia pri dosiahnutí piateho bodu. Keďže Bratislavčanky vyhrali základnú časť o dva body práve pred Topoľčiankami, v súboji o zlato im stačil aj nerozhodný výsledok. Ten si zaistili v dráme, keď za stavu 4:5 na zápasy Jana Terezková otočila nepriaznivý vývoj duelu s Renátou Lacenovou (prehrávala v ňom 0:2 na sety a 3:8 v treťom dejstve). Terezková vyhrala 3:2 a získala rozhodujúci piaty bod. Predchádzajúce tri pridala Dominika Wiltschková, jeden Eliška Štullerová. Ďalšími členkami majstrovského tímu boli Monika Uríková, Nina Darovcová a Noemi Némethová.

Šampión STC ŠKST Bratislava v sezóne 2021/2022 zo šestnástich stretnutí zvíťazil v štrnástich, jedinú remízu i prehru utrpel práve s vicemajstrom ŠKST Topoľčany. Bronzovú medailu v extralige získali hráčky MSK Malacky, ktoré najskôr v semifinále nestačili na Topoľčany (0:5), ale v súboji o 3. miesto potvrdili výhrou nad KST Drive Trenčianske Jastrabie 5:0 svoje postavenie po dlhodobej časti.



Výsledky záverečného turnaja o 1.-4. miesto v extralige ženských družstiev 2021/2022 v bratislavskej ŠKST aréne /hralo sa na jeden zápas/:

Semifinále:
STC ŠKST Bratislava - KST Drive Trenčianske Jastrabie 5:0,
ŠKST Topoľčany - MSK Malacky 5:0


O 3. miesto:
MSK Malacky - KST Drive Trenčianske 5:0


Finále:
STC ŠKST Bratislava - ŠKST Topoľčany 5:5

Dominika Wiltschková, Eliška Štullerová - Renáta Lacenová, Adriána Illášová 2:3 (-7, 11, 10, -4, -7)

Monika Uríková - Ema Činčurová 2:3 (5, -8, 9, -4, -4)

Dominika Wiltschková - Renáta Lacenová 3:0 (9, 8, 1)

Eliška Štullerová - Adriána Illášová 1:3 (-9, -8, 8, -5)

Dominika Wiltschková - Ema Činčurová 3:1 (7, -8, 8, 9)

Monika Uríková - Adriána Illášová 1:3 (-5 -8, 7, -8)

Eliška Štullerová - Renáta Lacenová 3:1 (6, -7, 9, 10)

Dominika Wiltschková - Adriána Illášová 3:2 (-6, 7, 8, -7, 8)

Eliška Štullerová - Ema Činčurová 1:3 (-7, 9, -7, -8)

Jana Terezková - Renáta Lacenová 3:2 (-9, -11, 9, 10, 6)