Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Stolné tenistky SR prehrali vo štvrťfinále MS s Japonskom 0:3

Na snímke slovenská reprezentantka v stolnom tenise Barbora Balážová. Foto: FOTO TASR - Michal Svítok

Už postupom medzi osmičku najlepších však dosiahli historicky najlepšie umiestnenie medzi elitou.

Čcheng-tu 6. októbra (TASR) - Slovenské stolné tenistky prehrali vo štvrťfinále MS družstiev v čínskom meste Čcheng-tu s favorizovaným Japonskom hladko 0:3. Už postupom medzi osmičku najlepších však dosiahli historicky najlepšie umiestnenie medzi elitou. Ich doterajšie maximum bolo 13. miesto v malajzijskom Kuala Lumpure v roku 2000.

Slovenky v zložení Ema Labošová, Tatiana Kukuľková a Barbora Balážová prehrali na prebiehajúcich MS s Japonskom už v základnej skupine 0:3 a aj vtedy dokázali so súperkami uhrať iba dva sety. Vo štvrťfinálovom súboji sa to podarilo Balážovej v súboji s Hinou Hajataovou i Kukuľkovej proti Miju Nagasakiovej, oba zápasy sa skončili zhodne 1:3. V prvom stretnutí Mima Itoová zdolala Emu Labošovú hladko 3:0.

"Japonky boli lepšie. Ema nezopakovala dobrý výkon z prvého zápasu proti Itovej. Horšie prijímala podanie a ani nemala dobré postavenie pri loptách, robila veľa nevynútených chýb. Baška mala vyhrať prvý set, keď v ňom viedla 9:6. Možno som mal zobrať oddychový čas za stavu 9:8, ale po bitke je každý generál. Hrala však veľmi dobre a chýbalo málo. Kukuľková s Nagasakiovou odohrala minimálne vyrovnaný zápas, kde tiež nevyužila nádejný stav 10:7 v treťom sete. Vývoj mohol byť iný. Celkovo však môžem hodnotiť MS len pozitívne. Prehrali sme len so silnými Japonkami. Štvrťfinále je obrovský a historický úspech pre nás všetkých," zhodnotil pre Slovenský stolnotenisový zväz reprezentačný tréner Jaromír Truksa. Jeho zverenky po postupe zo základnej skupiny z druhej priečky (bilancia 3 víťazstvá - 1 prehra) vyradili v osemfinále svetového šampionátu Francúzsko 3:1.

Zverenky trénera Jaromíra Truksu po postupe zo základnej skupiny z druhej priečky (bilancia 3 víťazstvá - 1 prehra) vyradili v osemfinále svetového šampionátu Francúzsko 3:1.

Japonky sa v semifinále stretnú s Taiwanom, ktorý zdolal Singapur 3:2.

MS družstiev - ženy, štvrťfinále:

SLOVENSKO - Japonsko 0:3

Ema Labošová - Mima Itoová 0:3 (-9, -1, -3)

Barbora Balážová - Hina Hajataová 1:3 (-9, -7, 9, -6)

Tatiana Kukuľková - Miju Nagasakiová 1:3 (6, -5, -11, -7)

ďalšie štvrťfinálové výsledky:

Taiwan - Singapur 3:2

Hongkong - Nemecko 2:3

Čína - Portugalsko 3:0