Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Stolnotenisová únia odobrala triumf Düsseldorfu

Ilustračná fotografia Foto: TASR

Podľa odvolacej komisie sa na ruské kluby nemali vzťahovať rovnaké rozhodnutia o vylúčení ako v prípade národnej reprezentácie.

Düsseldorf 30. apríla (TASR) - Európska stolnotenisová únia (ETTU) odobrala nemeckému klubu z Düsseldorfu víťazstvo v Lige majstrov. Ten Nemci získali v marci po semifinálovom víťazstve nad Saarbrückenom. Odvolacia komisia ETTU uznala žiadosť zvyšných dvoch ruských semifinalistov Orenburgu a Jekaterinburgu o zrušení ich suspendácie po ruskej invázii na Ukrajinu.

Podľa odvolacej komisie sa na ruské kluby nemali vzťahovať rovnaké rozhodnutia o vylúčení ako v prípade národnej reprezentácie. O odohraní zostávajúceho semifinále a prípadného finále ale ETTU neuvažuje a podľa viceprezidentky organizácie Heike Ahlertovej sa má vo veci rozhodnúť v blízkej budúcnosti.

Düsseldorf vyhral LM už šiestykrát, verdikt ETTU ho ale zaskočil. "V marci sme boli smutnými víťazmi Ligy majstrov. Teraz nevieme, či sa môžeme cítiť šampiónmi alebo nie," povedal tréner Düsseldorfu Andrea Preuss. Informoval web Frankfurter Allgemeine Zeitung.